Wouter Hoeffnagel - 02 mei 2024

Microsoft trekt 2,2 miljard dollar uit voor Maleisische cloud- en AI-infrastructuur

Microsoft steekt de komende vier jaar 2,2 miljard dollar in infrastructuur voor zowel cloud als kunstmatige intelligentie (AI). Het gaat om de grootste investering van Microsoft in het Aziatische land ooit.

Microsoft trekt 2,2 miljard dollar uit voor Maleisische cloud- en AI-infrastructuur image

Dit is door CEO Satya Nadella aangekondigd tijdens een bezoek aan Maleisië op zijn Microsoft Build AI Day event. Microsoft zegt de AI-transformatie van het land te willen ondersteunen en bedrijven, gemeenschappen en ontwikkelaars in land te willen helpen profiteren van de laatste technologie die economische groei en innovatie mogelijk maakt. Maleisië moet uitgroeien tot een leidende digitale hub in de regio.

Samenwerking met Maleisische overheid

Nadella had ook een ontmoeting met de Maleisische minister-president Datuk Seri Anwar Ibrahim. Het bundelt zijn krachten met de Maleisische overheid voor het verbeteren van het digitale ecosysteem in het land. Zo wordt onder meer in samenwerking met het Ministerie van Digitale Zaken een nationaal AI-centrum opgezet.

Microsoft kondigde de afgelopen tijd meer investeringen in Azië aan. Zo steekt het bedrijf 1,7 miljard dollar in AI- en cloud-faciliteiten in Indonesië. Ook opent het bedrijf zijn eerste regionale datacenter in Thailand.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!