Witold Kepinski - 02 mei 2024

Dutch Cloud Community: Broadcom komt sector tegemoet

Broadcom komt de service cloud provider sector tegemoet zo meldt Dutch Cloud Community. "Broadcom heeft belangrijke concessies gedaan aan Cloud providers, zoals het verlengen van de migratieperiode met een jaar, naast andere wijzigingen in hun commerciële en licentiebeleid"

Dutch Cloud Community: Broadcom komt sector tegemoet image

Na de overname van VMware door Broadcom veroorzaakte de eenzijdige aankondiging van ingrijpende wijzigingen in de licentievoorwaarden aanzienlijke onrust in de Cloud sector. Dutch Cloud Community en andere organisaties zoals onze Europese zuster CISPE, deelden onmiddellijk onze bezorgdheid over de moeilijke positie waarin Cloud providers plotseling werden geplaatst. Zowel bij Broadcom zelf, in de politieke arena als bij de Europese Commissie werden onze zorgen geuit.

Broadcom heeft onlangs belangrijke concessies gedaan aan Cloud providers, zoals het verlengen van de migratieperiode met een jaar, naast andere wijzigingen in hun commerciële en licentiebeleid, aldus de Dutch Cloud Community.

  • Uitbreiding van de Premier-laag in het VCSP-programma. Broadcom breidt de toegang tot de VCSP Premier-laag uit naar al bestaande, gekwalificeerde VCSP Registered Tier-partner.
  • Bredere toegang tot white label-services voor VCSP's op geregistreerd niveau: Broadcom reageert op feedback van partners door Cloud Commerce Managers toe te staan white label-services aan te bieden.

"Deze aanpassingen zijn cruciaal voor veel Cloud providers en komen grotendeels tegemoet aan onze bezorgdheid. Het is echter belangrijk om snel actie te ondernemen. Om bestaande klanten tot eind april 2025 te kunnen blijven bedienen moet je je aanmelden vóór 31 mei. Uittredende partners die zijn aangemeld als een geregistreerd VCSP-niveau, worden nog steeds gefactureerd door Broadcom en blijven gebruikmaken van de wereldwijde ondersteuning van Broadcom.

Dit is een duidelijke overwinning voor Europese Cloud providers en toont aan wat we kunnen bereiken wanneer we als sector samen optrekken en gecoördineerd handelen. Wat individuele bedrijven niet voor elkaar kunnen krijgen lukt wel als wij de krachten bundelen. Het siert Broadcom dat het heeft geluisterd naar haar klanten. Dit is een positieve stap voor de nieuwe eigenaar van VMware om op de lange termijn in harmonie met de channel te kunnen werken. We verwachten de komende dagen meer media aandacht voor dit onderwerp en zullen jullie natuurlijk op de hoogte houden", zo meldt Dutch Cloud Community.

Link naar VMware publicatie:
https://web.vmware.com/index.php/email/emailWebview?email=MDQ4LVNaVy0wNDUAAAGS00fGN86Hc4iIFLe9pl0h3I6ZFk-gUyUNshoDTPqUrwoaaRNe-RkpnMFqi7afqcFf4V90JwriXVgL6IkTRsmuK7u3pHfPKKq9oB8

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!