Witold Kepinski - 08 mei 2024

Accenture en Oracle versnellen adoptie van generatieve AI met focus op financiële sector

Accenture en Oracle bundelen hun krachten om organisaties te helpen de waarde van hun data te maximaliseren met behulp van generatieve AI. De focus ligt op de financiële sector, waar generatieve AI de manier waarop CFO's beslissingen nemen kan transformeren.

Accenture en Oracle versnellen adoptie van generatieve AI met focus op financiële sector image

De samenwerking omvat de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en gebruiksscenario's die financiële planning en analyse optimaliseren, de efficiëntie verhogen en de veerkracht verbeteren. Met behulp van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Genative AI kunnen organisaties realtime data-analyse en aanbevelingen verkrijgen, waardoor de manier waarop beslissingen worden genomen wordt getransformeerd.

Taken versnellen

Een van de voordelen van generatieve AI voor CFO's is het versnellen van taken die voorheen handmatig en tijdrovend waren. Dit vereenvoudigt processen zoals financiële planning, boekhoudafsluitingen, archivering en rapportage.

Accenture en Oracle bieden onder meer de volgende oplossingen:

  • Analyse van inkoopuitgaven: Door gebruik te maken van klantspecifieke data en generatieve AI-algoritmen kunnen inkoopteams datagestuurde beslissingen nemen.
  • Financiële planning en analyse van de vraagvoorspelling: Met generatieve AI en machine learning (ML) kunnen organisaties nauwkeurigere voorspellingen genereren over de vraag naar hun producten en diensten.
  • Dynamische scenarioplanning: Door middel van generatieve AI kunnen financiële teams verschillende scenario's modelleren en de impact van verschillende acties simuleren.

Sectorspecifieke oplossingen

Naast de financiële sector werken Accenture en Oracle ook aan sectorspecifieke oplossingen in de gezondheidszorg en de publieke sector. De samenwerking omvat ook de ontwikkeling van een AI-gestuurde Oracle-assistent die de manier transformeert waarop de twee bedrijven Oracle-oplossingen ontwikkelen en leveren. De assistent kan vragen beantwoorden over Oracle-producten en -services, taken automatiseren, documentatie genereren en de codekwaliteit verbeteren.

Accenture en Oracle trainen hun medewerkers in OCI Genative AI en lanceren een gespecialiseerd trainingsprogramma voor klanten. De samenwerking bouwt voort op Accenture's investering van 3 miljard dollar in AI.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!