Witold Kepinski - 08 mei 2024

Canalys belicht top 121 channel podcasts

Sinds 2019 heeft het podcastlandschap een explosieve groei en aanzienlijke evolutie doorgemaakt. "Duik in de nieuwste statistieken, trends en zakelijke kansen in de bloeiende wereld van podcasts, en leer hoe u deze podcasts kunt gebruiken om uw carrière in de kanaalindustrie te onderwijzen, te netwerken en naar een hoger niveau te tillen", aldus Canalys analisten Noah Dantes en Jay McBain (foto).

Canalys belicht top 121 channel podcasts image

Noah Dantes en Jay McBain melden:  'Sinds we in 2019 voor het eerst begonnen met het volgen van podcasts van partnerecosystemen, is er sprake van een explosieve groei in de adoptie van podcasts.

Volgens eMarketer luistert bijna 60% van de digitale audioluisteraars in de Verenigde Staten minstens één keer per maand naar een podcast, tegen 37% in 2021. Podcast Index laat zien dat er wereldwijd meer dan 4,3 miljoen podcasts zijn. Een groot deel van de groei wordt toegeschreven aan smartphones en betere podcast-apps, die bijna twee derde van alle verbruikte minuten voor hun rekening nemen. Podcasts zijn ook echt mondiaal, waarbij landen als Zuid-Korea, Spanje, Zweden en Australië een grotere adoptie laten zien dan de Verenigde Staten. Het is ook interessant dat 80% van de luisteraars op het grootste deel (of alle) van elke aflevering afstemt, zonder dat er heel weinig wordt overgeslagen.

Het wordt ook big business, waarbij de advertentie-inkomsten in 2024 naar verwachting de 3,25 miljard dollar zullen overschrijden. Zowel Apple als Spotify hebben de afgelopen week belangrijke aankondigingen gedaan over het genereren van inkomsten voor podcasters. Houd ons in de gaten, want deze ruimte verandert snel.

Smartphone

Smartphones hebben de grootste impact doordat mensen overal en altijd naar podcasts kunnen luisteren. Als verlengstuk van de smartphone zorgen de ontwikkelingen op het gebied van hoofdtelefoontechnologie, zoals draadloos, ruisonderdrukking, waterbestendigheid en gebruiksgemak, voor nieuwe fans. De groei van persoonlijke digitale assistenten voor thuis, waaronder Amazon Alexa, Google Home en Apple's Siri, bevordert de toegankelijkheid. Ten slotte vergroot de verspreiding van Apple CarPlay en Android Auto in nieuwe auto’s de toegang tot optimale luistertijden.

Kanaal-, partnerschaps-, alliantie- en ecosysteemonderwerpen omvatten diepgaande technologieduiken, nieuws en analyse, trends in de sector, bedrijfsopbouw en partnerschapsopbouw. Onder de hosts van kanaalpodcasts bevinden zich enkele van de grootste namen in de kanaalindustrie. Deze movers en shakers erkennen de kracht van dit medium om ideeën te onderwijzen en te delen.

Waarom zou je naar kanaalpodcasts gaan luisteren? Hier zijn vijf goede redenen:

  • Leer en vermaak jezelf. U kunt uw kanaal- en technische kennis thuis, op het werk, in de auto en in de sportschool vergroten. Podcasts zijn een geweldige manier om de tijd te doden terwijl u in de file staat, kilometers maakt op de loopband of op het strand zit.
  • Bouw uw ecosysteemnetwerk. Op deze kanaalpodcasts luister je naar een lange lijst kanaalchefs en influencers. Je kunt deel uitmaken van de gemeenschap en je verbonden voelen met de gastheer en zijn gasten. Na de show heb je een goede reden om contact op te nemen en contact te maken met de mensen die je hoort.
  • Verhoog het nettovermogen van uw kanaal. Met kanaalpodcasts blijf je op de hoogte van de nieuwste kanaaltrends, technologieën en mogelijkheden. Na een paar afleveringen heb je waardevolle ideeën om je bedrijf uit te breiden, indruk te maken op je baas of te delen met je team.
  • Breng uw ecosysteemreis in kaart. Of je nu gloednieuw bent op het kanaal of er al jaren mee bezig bent, je kunt leren van de carrièrereizen van podcasthosts en gasten. Er zijn zelfs kanaalpodcasts speciaal voor jonge professionals die willen groeien.
  • Raak geïnspireerd. Ecosysteempodcasts zullen je inspireren om je kanaalactiviteiten en je kanaalcarrière naar een hoger niveau te tillen. Ze worden meestal gepresenteerd in verhaalvorm, wat aantrekkelijker is en tot een betere retentie leidt.

Met onze lijst van de 121 beste kanaalpodcasts (en er komen er steeds meer bij) is er voor ieder wat wils. Bekijk de lijst en probeer verschillende podcasts uit totdat je de juiste mix van stijl en inhoud vindt die het beste bij je past.'

Lees hier de top channel podcasts.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!