Wouter Hoeffnagel - 14 mei 2024

De Groep Graafrechten is onderdeel van branchevereniging NLconnect

De Groep Graafrechten treedt toe tot branchevereniging NLconnect. VHet samenwerkingsverband opereert voortaan als de NLconnect Groep Graafrechten.

De Groep Graafrechten is onderdeel van branchevereniging NLconnect image

De Groep Graafrechten is een samenwerkingsverband van elf aanbieders van vaste telecominfrastructuur. Sinds 2002 houdt het zich bezig met de randvoorwaarden voor uitrol, beheer en exploitatie van vaste telecomnetwerken, vanuit het perspectief van regelgeving en beleid. BT, COLT, DELTA Fiber, euNetworks, Eurofiber, EXA Infrastructure, GlasDraad, KPN, Odido, Open Dutch Fiber en VodafoneZiggo zijn bij het samenwerkingsverband betrokken.

'Uniform overheidsbeleid is essentieel'

Met toetreding tot NLconnect willen de partijen de onderlinge samenwerking verder versterken. Feyo Sickinghe, voorzitter van de Groep Graafrechten, blijft aan de leiding staan van de NLconnect Groep Graafrechten. Sickinghe: "Investeringen in digitale connectiviteit zijn belangrijk voor onze economie en maatschappij. Daarom is een voorspelbaar en uniform overheidsbeleid rondom uitrol van telecomnetwerken essentieel. Met de integratie van de Groep Graafrechten in NLconnect en één gezamenlijke stem namens de telecomindustrie kunnen wij hieraan een goede bijdrage leveren."

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: "De komende jaren willen onze leden verder investeren in hun hoogwaardige breedbandnetwerken en die verder uitbouwen. NLconnect werkt al jaren intensief samen met de Groep Graafrechten, waarbij de Groep Graafrechten de focus legt op Regulatory Affairs en NLconnect op Public Affairs. Met de integratie van de groep als NLconnect Groep Graafrechten brengen we die expertise nu samen, zodat we de belangen van de aangesloten leden nog sterker kunnen vertegenwoordigen en één duidelijk aanspreekpunt namens de telecomindustrie vormen."

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!