Wouter Hoeffnagel - 15 mei 2024

Google laat AI zoekresultaten samenvatten

Google voegt AI toe aan zijn zoekmachine. Op korte termijn maakt het techbedrijf 'AI Overviews' beschikbaar, een functionaliteit die gebruikers AI-gegenereerde samenvattingen geeft van de belangrijkste resultaten op hun zoekopdracht.

Google laat AI zoekresultaten samenvatten image

Dit is door Google aangekondigd op zijn I/O conferentie voor ontwikkelaars, meldt onder meer The Verge. De nieuwe functionaliteit is aangekondigd door Liz Reid, die sinds kort aan het hoofdstaat van de zoekdivisie van Google. Reid meldt dat AI Overviews enkele jaren in ontwikkeling is geweest.

Sneller de juiste informatie vinden

De functie moet het voor gebruikers makkelijker maken de juiste zoekresultaten te vinden. AI Overviews reikt daarbij een samenvatting van zoekresultaten aan, met verwijzingen naar de bronnen die het hiervoor heeft gebruikt.

Ook staat een nieuwe AI-functie op de planning voor Google Lens, die gebruikers in staat stelt op elementen in video's te zoeken. Daarnaast werkt Google aan een planningstool die op basis van een enkele opdracht bijvoorbeeld een reisprogramma of eetschema kan opstellen. Onder de motorkap zet Google Gemini AI in voor het aandrijven van de functionaliteiten.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!