Witold Kepinski - 15 mei 2024

Mews neemt HS3 Hotelsoftware over

Mews, speler op het gebied van horecatechnologie en cloud - native vastgoedbeheersystemen (PMS), heeft de overname aangekondigd van HS3 Hotelsoftware, een Duitse specialist in gebouwenbeheersystemen.

Mews neemt HS3 Hotelsoftware over image

De overname versterkt de aanwezigheid van Mews in Duitsland, waardoor een aanzienlijke marktpenetratie van Mews op de markt ontstaat. De overname komt naarmate meer hotels cloudtechnologie adopteren, waardoor Mews zijn klantenbestand met 93% heeft laten groeien naarmate de post-pandemische digitalisering in Duitsland in een stroomversnelling komt.

Groei versnellen

Na de laatste financiering van 110 miljoen dollar versnelt Mews zijn groei met expansie in belangrijke markten. Tegenwoordig wordt Mews gebruikt door meer dan 700 hotels, appartementen, hostels en campings in DACH en worden meer dan 30.000 bedden in de regio beheerd via Mews-software. 76% van de Mews-klanten in Duitsland zijn kleine en middelgrote hotels, waaronder Hotel Oderberger in Berlijn, Harry's Home en Paulinenhof.

“De Duitse horecamarkt ondergaat een snelle transformatie, waardoor de lat voor de gastervaring steeds hoger wordt gelegd. Daarom is het zo'n opwindende tijd om de krachten te bundelen met Mews, voor ons team, onze klanten en de toekomst van de horeca in Duitsland”, aldus Thorsten Mesch, CEO van HS3 Hotelsoftware.

HS3 Hotelsoftware, opgericht in 2009, heeft meer dan 15 jaar ervaring in het helpen van hotels om de verwachtingen van hun gasten te overtreffen en een team met diepgaande kennis van het stroomlijnen van hotelactiviteiten. Met ruim 3.500 klanten die de software gebruiken, staat HS3 Hotelsoftware bekend om zijn intuïtieve bediening en het vermogen om processen efficiënter te maken.

Automatisering en innovatie

“Steeds meer hoteliers in Duitsland omarmen automatisering en innovatie om de manier waarop gastvrijheid wordt geleverd opnieuw vorm te geven. De transformatie die we zien beperkt zich niet tot de grote hotelgroepen. Een aanzienlijk deel van de innovatie vindt plaats in de onafhankelijke hotelsector, waarbij hoteliers hun activiteiten digitaliseren om unieke en opmerkelijke ervaringen voor hun gasten te creëren.” Richard Valtr, oprichter van Mews, gaf commentaar.

Matt Welle, CEO van Mews voegde hieraan toe: “De DACH-regio is snel een van onze snelstgroeiende markten geworden, met steeds meer onafhankelijke hoteliers die hun technologie willen moderniseren . De overname van HS3 Hotelsoftware is een belangrijke stap om meer Duitse hoteliers naar de cloud te helpen, aangezien we het aantal kamers in Duitsland dat via Mews wordt beheerd, verdriedubbelt. We zijn ongelooflijk enthousiast om het briljante team bij Mews te verwelkomen en de klanten van HS3 te ondersteunen bij het bieden van opmerkelijke gastvrijheid voor de komende jaren.”

De overname, die werd beheerd door Mews Ventures om de transformatie in de horecasector te versnellen, versterkt de toewijding van het bedrijf aan het leveren van technologie die de activiteiten voor moderne hoteliers en hun gasten vereenvoudigt.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V1 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!