Witold Kepinski - 16 mei 2024

Kyndryl optimaliseert portfolio en neemt Skytap over

Kyndryl, aanbieder van IT-infrastructuurdiensten, heeft aangekondigd dat het het particuliere Skytap heeft overgenomen, een gespecialiseerde aanbieder van workloaddiensten.

Kyndryl optimaliseert portfolio en neemt Skytap over image

“De overname van Skytap weerspiegelt de proactieve stappen die we nemen om te investeren in onze missiekritische capaciteiten, waarbij onze wereldwijde alliantiepartnerschappen en innovatie ons in staat stellen onze klanten te helpen transformeren en groeien”, aldus Dave Simpson, Global Practice Leader for Cloud bij Kyndryl.

Kyndryl's overname van het particuliere Skytap zal de hybride clouddienstenportfolio van het bedrijf uitbreiden. De innovatieve technologieën van Skytap zullen worden gecombineerd met de expertise van Kyndryl om klanten te helpen cloud-native services te gebruiken om de adoptie van geavanceerde analytics, kunstmatige intelligentie en ontwikkeling, beveiliging en operations (DevSecOps) te versnellen. Er wordt erkend dat Skytap bijzonder sterke mogelijkheden heeft voor het overbrengen van complexe workloads naar ondersteuning van hyperscaler-omgevingen. De technologieën van Skytap stellen klanten in staat hun bedrijfskritische systemen met minimale wijzigingen naar de publieke cloud te verplaatsen en te laten draaien.

Extra portfolio-optimalisatie

Kyndryl heeft ook aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om zijn transactieverwerkingsplatform voor de effectenmakelaardijsector in Canada, bekend als Securities Industry Services (SIS), af te stoten aan Broadridge Financial Solutions, Inc. Kyndryl is van plan beheerde diensten en mogelijkheden te leveren aan Broadridge had na de afstoting betrekking op SIS.

De inkomsten gegenereerd door zowel Skytap als SIS in de afgelopen twaalf maanden bedroegen minder dan 1% van de jaaromzet van Kyndryl. Hoewel Kyndryl verwacht een transactiegerelateerde winst te boeken (uitgesloten van de aangepaste resultaten) in combinatie met de afstoting van SIS, hebben de transacties geen invloed op Kyndryl's vooruitzichten voor het fiscale jaar 2025, die op 7 mei 2024 werden verstrekt. Het bedrijf is van plan gebruik te maken van de netto-opbrengst van de twee transacties voor algemene bedrijfsdoeleinden.

De voorwaarden van de transacties zijn niet bekendgemaakt. Het afronden van de SIS-transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de vereiste goedkeuringen van regelgevende instanties.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!