Witold Kepinski - 16 mei 2024

Econocom sluit zich aan bij Onepoint om Atos te redden

Econocom, een industriële groep gespecialiseerd in de digitale transformatie van private en publieke organisaties, genoteerd op Euronext Brussel en 50 jaar geleden opgericht door de Franse ondernemer Jean-Louis Bouchard, heeft aangekondigd dat het zich heeft aangesloten bij het consortium gevormd door Onepoint, de leider in de technologische sector. transformatie van bedrijven en overheidsinstanties onder leiding van David Layani, met als doel Atos te veranderen in het Europese platform voor digitale, cyberbeveiliging en kunstmatige intelligentie en Europa's toonaangevende soevereine cloudprovider.

Econocom sluit zich aan bij Onepoint om Atos te redden image

Deze onderneming wordt ook ondersteund door Butler Industries, een Franse private-equityfirma gevestigd in Parijs en opgericht door Walter Butler, met kantoren in Shanghai, Londen en Singapore. Het is een voortzetting van de voortdurende samenwerking tussen Econocom en Atos: de afgelopen twintig jaar hebben de twee groepen samengewerkt aan een aantal IT-co-sourcingprojecten voor grote groepen, voornamelijk voor apparatuur en systemen, en hebben ze samen een joint venture opgezet 2022.

In overeenstemming met het bod dat op 3 mei 2024 aan de Raad van Bestuur van Atos is voorgelegd, is het door het consortium ondersteunde strategische plan gebaseerd op drie hoofddoelstellingen:

  • Het beschermen en behouden van het geheel van de activa van de Groep;
  • De Groep in staat stellen zo snel mogelijk een winstgevend groeitraject te hervatten;
  • Herstructurering van de schulden van Atos.

Franse technologie

Jean-Louis Bouchard, voorzitter en Chief Executive Officer van Econocom, zei: “Ik ben verheugd om deel uit te maken van het consortium dat is opgericht door Onepoint en Butler Industries om het vlaggenschip van de Franse technologie, Atos, te helpen redden. Econocom heeft een historische samenwerking met Atos die door de jaren heen voortdurend is gegroeid. Het is onze plicht om dit partnerschap te beschermen en voort te zetten door de enige geloofwaardige onderneming te steunen die de robuustheid en levensduur van de groep kan garanderen: de onderneming onder leiding van Onepoint, een bedrijf dat onze lef en ondernemerswaarden deelt.”

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!