Redactie - 21 mei 2024

Lenovo lanceert krachtige AI-aangedreven laptops

Lenovo introduceert de Lenovo Yoga Slim 7x en Lenovo ThinkPad T14s Gen 6, een next-generation AI-pc's aangedreven door Qualcomms nieuwe Snapdragon X Elite.

Lenovo lanceert krachtige AI-aangedreven laptops image

Terwijl de pc-industrie een nieuw tijdperk van kunstmatige intelligentie betreedt, staat Lenovo klaar om nieuwe niveaus van personalisatie te bieden in zijn pc-portfolio. Dankzij intelligente software voor lokale taakverwerking, verbeterde privacy en beveiliging, en de nieuwste functies van Windows 11 en NGAIPC, bieden deze pc's een geheel nieuwe gebruikerservaring. Lenovo breidt zijn al uitgebreide portfolio van AI-ready apparaten, software en geoptimaliseerde diensten uit met deze twee nieuwe laptops voor consumenten en zakelijke gebruikers, aldus Lenovo.

Aangedreven door Qualcomm's nieuwe Snapdragon X Elite processor met de 12-core Oryon CPU, Adreno GPU en een speciale Hexagon NPU, kunnen de nieuwe laptops toonaangevende pc-prestaties per watt leveren met de snelste AI NPU-verwerking tot nu toe (tot 45 biljoen bewerkingen per seconde (TOPS)). Met de nieuwste verbeteringen van Microsoft Windows 11 en NGAIPC hebben gebruikers nu toegang tot Large Language Model (LLM) capaciteiten, zelfs wanneer ze offline zijn, wat zorgt voor naadloze productiviteit en creativiteit. De nieuwste Lenovo-laptops stellen gebruikers in staat om te profiteren van de uitgebreide kennisbank van NGAIPC, waardoor ze eindeloze creatieve mogelijkheden kunnen verkennen. Door gebruik te maken van generatieve AI en machine learning, helpt NGAIPC bij het samenstellen van overtuigende teksten, het creëren van boeiende visuals en het stroomlijnen van veelvoorkomende productiviteitstaken. Met de mogelijkheid om offline te werken met hetzelfde gemak als online, stellen de Yoga Slim 7x en de ThinkPad T14s Gen 6 nieuwe normen in AI PC-innovatie en beloven een vooruitstrevende en gestroomlijnde gebruikservaring voor eindgebruikers.

Lenovo Yoga Slim 7x

Met de AI aangedreven Lenovo Yoga Slim 7x kunnen makers minder tijd besteden aan bewerken, renderen en verwerken, en meer tijd aan creëren. De Hexagon NPU in de Snapdragon X Elite-processor van de Lenovo Yoga Slim 7x biedt ontwerpers toegang tot functies zoals tekst-naar-beeld, geavanceerde foto- en videobewerkingsfuncties, feedback voor het maken en bewerken van tekst evenals vele andere tijdbesparende functies. Daarnaast kunnen gebruikers profiteren van geavanceerde functies, waaronder verbeterde camera- en gesprekskwaliteit, verliesvrije hi-definition audio, 4K-streaming, snellere internetverbinding en verbeterde beveiliging, waardoor een nog vlottere en meer geavanceerde gebruikservaring wordt geboden. De Lenovo AI Core werkt samen met de Snapdragon X Elite processor om automatisch de juiste gebruikersscenario's te herkennen en de kracht en efficiëntie aan te passen op basis van de uitgevoerde taak. Dit resulteert in krachtig AI-gestuurde functies op een dun, draagbaar apparaat dat direct klaar is voor gebruik.

Met een gewicht van slechts 1,28 kg en een dikte van 12,9 mm is de Lenovo Yoga Slim even draagbaar als krachtig. Creaties gemaakt op de Lenovo Yoga slim 7x worden tot leven gebracht op het 14,5-inch 16:10 3K 90Hz 1000 nits piekhelderheid Pures Sight OLED-touchpaneel van het apparaat, met ondersteuning voor zowel 100% sRGB- als P3-kleurengamma, evenals TUV Rheiniand Low Blue Light-ondersteuning. De FHD MIPI IR-webcam zorgt voor helderdere beelden tijdens videogesprekken en beschikt over Voice ID-microfoons voor duidelijkere gesprekken. Ook klinkt het geluid levensecht dankzij het vier luidspreker geluidssysteem van de Lenovo Premium Suite. De toevoeging van de nieuwe Yoga-coating met langdurige anti-olie-eigenschappen verbetert het typegevoel en comfort, terwijl het trackpad van maximaal 135x80 mm zorgt voor meer precisie.

De Lenovo Yoga Slim 7x is ook milieuvriendelijk in zijn ontwerp en verpakking, zonder plastic verpakkingsmateriaal. Het apparaat wordt geleverd in dozen gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en ander gecontroleerd materiaal2. Als opvulling wordt drooggeperste papierpulp gebruikt, en de meegeleverde tas is gemaakt van hernieuwbare bamboevezel. Lenovo biedt ook een CO2-offsetservice waarmee gebruikers de geschatte CO2-uitstoot van hun apparaat gedurende de gemiddelde levenscyclus kunnen compenseren door offset-credits te kopen voor geverifieerde CDM-, Gold Standard-, Climate Action Reserve- en VN-klimaatactieprojecten die de CO2-uitstoot in de atmosfeer helpen verminderen.

ThinkPad T14s Gen 6

De ThinkPad T14s Gen 6 is de eerste zakelijke next-gen Al-pc van Lenovo en markeert een belangrijke sprong voorwaarts op het gebied van Al-pc's voor commercieel gebruik. Met de geavanceerde Snapdragon X Elite-processor aan boord, uitgerust met een geïntegreerde Adreno GPU en on-device AI-engine, stelt de ThinkPad T14s Gen 6 een nieuwe norm in zowel prestaties als efficiëntie voor Windows-bedrijfslaptops. De toevoeging van een neurale verwerkingsunit (NPU) benadrukt verder zijn uitstekende on-device AI-mogelijkheden die gericht zijn op het verbeteren van de productiviteit en het faciliteren van naadloze creatieprocessen. De Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot de uitgebreide kennisbank van NGAIPC, waardoor ze eindeloze creatieve mogelijkheden kunnen verkennen. NGAIPC versnelt veelvoorkomende productiviteitstaken door gebruik te maken van generatieve AI en machine learning. De naadloze integratie met Microsoft 365-toepassingen3 zorgt ervoor dat de werk-efficiëntie vergelijkbaar is met het hebben van een gepersonaliseerde, AI-gestuurde assistent.

Met tot 64GB high-speed LPDDR5x-geheugen en gepresenteerd in een gestroomlijnd 14-inch ultradun ontwerp met smalle randen, heeft de ThinkPad T14s Gen 6 een professionele uitstraling. Gebruikers ervaren uitstekende videosamenwerking met de handige communicatiebalk die een FHD+IR MIPI-camera bevat met een fysieke camerasluiter voor privacy. Gebruikers kunnen verbonden blijven met Wi-Fi 7 en optionele 5G sub 6-mogelijkheden4 zodat ze altijd en overal verbinding hebben. Bovendien kunnen ze profiteren van een 58Wh-batterij voor meerdere dagen5 batterijduur, dankzij het energiezuinige low-power displaypaneel.

Windows on Snapdragon voor bedrijven

Door een langdurige samenwerking hebben Lenovo, Qualcomm en Microsoft een uitgebreide lijst samengesteld van meer dan honderd bedrijfssoftwaretoepassingen van onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) die zijn geoptimaliseerd voor native functionaliteit op Windows op Snapdragon (WOS) platforms. Met een vooruitstrevende aanpak en focus op bedrijfskritische gebieden zoals apparaatbeheer, samenwerking, productiviteit en chip-naar-cloud beveiliging, werkt de samenwerking actief samen met geavanceerde commerciële softwarebedrijven met toegevoegde waarde, zoals DynamoAI, die gebruik maken van Al-technologie die is ontworpen om superieure efficiëntie en bescherming te bieden3.

Het voortdurend beschermen van de apparaten en gegevens van organisaties en het waarborgen van privacy in het tijdperk van AI is van cruciaal belang. De ThinkPad T14s Gen 6 helpt bij het beheren en minimaliseren van risico's met krachtige ThinkShield-beveiligingsfuncties en oplossingen die bescherming prioriteren zonder efficiëntie in gevaar te brengen. Softwarepartners zoals SentinelOne stellen ondernemingen in staat om een robuuste, meerlaagse verdediging tegen ransomware te bieden. Bovendien biedt ThinkShield Al-powered bedreigingsdetectie met een beveiligd opstartproces en firmware die zichzelf herstelt, waardoor een solide basis wordt gelegd voor de algehele systeembeveiliging in samenwerking met de Qualcomm Secure Processing Unit met de Microsoft Pluton-oplossing.

Door gebruik te maken van Lenovo's uitgebreide expertise in het leveren van ARM-gebaseerde ThinkPad-laptops voor zakelijk gebruik, onderscheidt de ThinkPad T14s Gen 6 zich met zijn reeks schaalbare beveiligingsfuncties, aanpassings- en implementatieservices aangedreven door Lenovo Truscale. Dit stelt IT-beheerders in staat om de implementatie van next-generation AI PC-apparaten binnen hun bedrijfsomgeving strategisch en effectief te beheren. Deze services zijn ontworpen om gevoelige informatie te beschermen en de flexibiliteit en controle te bieden die essentieel zijn om te voldoen aan specifieke bedrijfsbehoeften voor grootschalige implementaties.

Beschikbaarheid en prijzen

  • Lenovo Yoga Slim 7x is beschikbaar vanaf juni 2024, met een verwachte vanafprijs van €1599 (incl. BTW).
  • Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 is beschikbaar vanaf juni 2024, met een verwachte startprijs van €1769 (excl. BTW).
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!