Eveline Meijer - 29 mei 2024

Acer introduceert Chromebook Plus-laptop met ingebouwde Google AI

Acer heeft twee nieuwe premium Chromebook Plus-laptops geïntroduceerd, waar generatieve AI van Google in zit ingebouwd. De zogeheten Acer Chromebook Plus Spin 714 wordt in augustus beschikbaar. Voor de Acer Chromebook PLus 516 GE is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Acer introduceert Chromebook Plus-laptop met ingebouwde Google AI image

De beide Chromebooks krijgen onder meer een 'help me schrijven'-functie die aangestuurd wordt door generatieve AI. Ook is er een Magic Editor van Google Foto's en zit Google's generatieve AI Gemini ingebouwd. Met Gemini kunnen bijvoorbeeld notities worden samengevat en gepersonaliseerde e-mails worden opgesteld. Ook zitten er slimme toepassingen van Adobe Photoshop en LumaFusion ingebouwd, waarmee het gemakkelijker is om foto's en video's te bewerken.

De Chromebook Plus Spin 714 - die in augustus verschijnt - is voorzien van Intel Core Ultra 7-processoren met tot 16GB geheugen. Het apparaat heeft verder een 14-inch 360-graden scherm, wat betekent dat het apparaat zowel als laptop als een tablet gebruikt kan worden. Het scherm is dan ook een touchscreen, met een resolutie van 1920 x 1200. Binnenin zit tot 512GB aan opslag, een snelladende accu die maximaal 10 uur meegaat en een 1440p QHD-webcam. 

De Chromebook bevat verder beheermogelijkheden voor bedrijven en onderwijsinstellingen, met de Chrome Enterprise Upgrade en Chrome Education Upgrade. IT-afdelingen kunnen verder gebruikmaken van 'gestroomlijnde apparaatregistratie, integratie van infrastructuur, geavanceerde beveiligingsinstellingen en ingebouwde bescherming tegen virussen', aldus Acer. Het apparaat wordt beschikbaar voor een adviesprijs van 979 euro.

Tweede laptop voor gamers

De Chromebook Plus 516 GE richt zich minder op professionele toepassingen en meer op gamers. Het apparaat biedt bijvoorbeeld de cloud gaming-dienst van Nvidia GeForce Now, waarmee gebruikers AAA-games kunnen spelen zonder deze te downloaden. De laptop komt met een 16-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1600 en een ethernet-poort. Binnenin deze Chromebook zitten 13e generatie Intel Core i7-processoren met 16GB geheugen en tot 2TB opslag.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!