Witold Kepinski - 03 juni 2024

Schneider Electric vergroot productiecapaciteit in Europa

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigde de opening aan van zijn nieuwe smart factory in Dunavecse, Hongarije. De locatie beslaat 28.000 m2 en wordt de werkplek van maximaal 500 werknemers.

Schneider Electric vergroot productiecapaciteit in Europa image

De fabriek in Dunavecse vergroot de productiecapaciteit voor engineering-to-order (ETO) oplossingen. Dit zijn orders waarbij de productie pas start nadat de order is binnengekomen, zodat deze exact volgens de specificaties van de klant kan worden opgeleverd. Maar liefst 90% van de producten die in deze nieuwe smart factory worden gemaakt, zal worden geëxporteerd naar Europese landen. Deze investering in capaciteit helpt te voldoen aan de toegenomen vraag naar oplossingen voor elektrificatie en digitalisering in heel Europa. Deze vraag wordt aangedreven door de energietransitie, waarbij nutsbedrijven in de elektriciteitsdistributie oplossingen zoeken die meer betrouwbaarheid en flexibiliteit bieden in hun netwerken. Daarnaast is er een sterke groei op het gebied van datacenters, cloud- en serviceproviders, gedreven door digitalisering en de opkomst van nieuwe technologieën.

De nieuwe fabriek is de 36e smart factory van Schneider Electric en de 22e in Europa. Het is tevens de grootste ETO-fabriek van Schneider Electric tot dusverre. De smart factory zal dienen als de centrale fabriek in Europa voor de nieuwe SF6-vrije middenspanningsschakelaars van Schneider Electric, RM AirSeT. Deze innovatie verhoogt de duurzaamheid van middenspanningsschakelaars aanzienlijk, een centrale technologie voor de koolstofvrije energiesystemen waarop de energietransitie is gebaseerd. Deze technologie voldoet aan de nieuwe regelgeving voor F-gassen in Europa, die van invloed is op alle gebruikers van middenspanningsschakelaars, van netwerken tot infrastructuur.

Energie

“Europa versnelt de energietransitie en versterkt zijn energieonafhankelijkheid”, zegt Yann Reynaud, Senior Vice President Global ETO bij Schneider Electric. “Dunavecse is onze nieuwe flagship factory in Europa voor slimme SF6-vrije technologieën voor midden- en laagspanning om de toenemende vraag in de hele regio te ondersteunen en klanten nog meer innovatie, duurzaamheid en digitale oplossingen te bieden.”

In de fabriek zijn verschillende duurzame technologieën gebouwd:

  • EcoStruxure IoT-oplossingen van Schneider Electric (Building and Energy Management System) verbeteren de energie-efficiëntie, met een verwachte energiebesparing tot 25%.
  • De energiebehoefte wordt voorzien door zonnepanelen op het dak, aangevuld met hernieuwbare bronnen van het elektriciteitsnet.
  • Geothermische warmtepompen worden gebruikt voor verwarming en koeling.
  • Oplaadstations voor maximaal 30 elektrische auto’s en 25 fietsen.
  • Regenwater wordt opgevangen voor gebruik in toiletten en voor irrigatie.
  • Luchtsluizen voorkomen warmteverlies bij vrachtwagen-dockingstations en bij de ingangen van de fabriek.
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!