Witold Kepinski - 04 juni 2024

Dell Technologies en Ericsson vormen een strategisch partnerschap

Dell Technologies en Ericsson kondigen een strategisch partnerschap aan om hun diepgaande branche-expertise te combineren met telecomsoftware, -oplossingen en -ondersteuning, om communicatiedienstverleners (CSP's) te begeleiden bij de transformatie van hun radiotoegangsnetwerk (RAN) naar de cloud.

Dell Technologies en Ericsson vormen een strategisch partnerschap image

CSP's zijn op zoek naar netwerkcloud- en operationele transformaties om een ​​betere economie en flexibiliteit te bereiken, terwijl de netwerkbetrouwbaarheid behouden blijft. Volgens een nieuw MeriTalk-onderzoek dat vandaag is gepubliceerd en wordt gesponsord door Dell Technologies, zeggen negen op de tien CSP's dat netwerktransformatie van cruciaal belang is voor het voortbestaan ​​van hun organisatie. 96 procent van de ondervraagde CSP's zegt echter dat hun visie op netwerktransformatie achterblijft vanwege een verscheidenheid aan factoren, waaronder beperkte tijd en budget, maar ook betrouwbaarheids- en beveiligingsproblemen, waardoor ze er uiteindelijk van weerhouden hun klanten een modern netwerk te bieden. 1

Het partnerschap tussen Dell en Ericsson heeft tot doel deze problemen aan te pakken door samen te werken met CSP's om eenvoudige en betrouwbare, op Open RAN gebaseerde netwerk-cloudtransformatiestrategieën te ontwikkelen, met behulp van geïntegreerde oplossingen en ondersteuning van Dell en Ericsson.

“Communicatiedienstverleners hebben een cruciale kans om de basis te leggen voor netwerk-cloudtransformatie en de bedrijfsgroei te stimuleren”, zegt Dennis Hoffman, senior vice president en general manager, Telecom Systems Business, Dell Technologies. “Onze samenwerking met Ericsson, gecombineerd met onze decennialange expertise op het gebied van digitale transformatie, zal netwerkexploitanten het volledige plan en de technologieën bieden die ze nodig hebben om hun netwerk- en operationele transformaties te versnellen en een positieve impact te hebben op het traject van hun bedrijven.”

“Door nauwer samen te werken met Dell Technologies zullen we cloud-native programmeerbare netwerken verder ontwikkelen die nieuwe ideeën en praktijken naar de telecommarkt brengen”, zegt Fredrik Jejdling, Executive Vice President en Head of Business Area Networks, Ericsson. “Voortbouwend op jarenlange samenwerking zal dit strategische partnerschap onze inspanningen op het gebied van cloudificatie versterken terwijl we ons voorbereiden op de lancering van op Open RAN gebaseerde commerciële oplossingen. Het cloud-native netwerk zal frequente updates en de uitrol van nieuwe functies mogelijk maken met behulp van continue implementatie. Het zal de adoptie van Cloud RAN-technologieën vergemakkelijken en de portfolio’s van beide bedrijven voorbereiden op nieuwe markten.”

Via de nieuwe overeenkomst zullen Dell en Ericsson:

  • Werk samen om op maat gemaakte netwerk-cloudtransformatieplannen te ontwikkelen en CSP's te adviseren over netwerkarchitecturen en operationele modellen, terwijl u ook de risico's verkleint die gepaard gaan met implementatie in open omgevingen met meerdere leveranciers. Dell en Ericsson zijn van plan samen oplossingen te creëren die de energie-efficiëntie stimuleren en innoveren op het gebied van Cloud RAN-infrastructuuractiviteiten.
  • Commerciële introductie van Ericsson Cloud RAN-software op Dell PowerEdge-servers. De oplossing zal continue integratietests en levenscyclusbeheer bieden om de implementatie te versnellen en de risico's van day-2-operaties rond updates en upgrades te verminderen, met Dell als oplossingspartner.
  • Ontwikkel samen diensten die het gehele implementatieproces vereenvoudigen, van fabrieksvalidatie tot installatie en doorlopend operationeel beheer, ondersteund door de gezamenlijke ondersteuning van Dell en Ericsson voor elke geïntegreerde oplossing.

In 2023 begonnen Ericsson en Dell Technologies een samenwerking om Cloud RAN-oplossingen te ontwikkelen, waarbij gebruik werd gemaakt van Ericsson Cloud RAN-software en RAN-apparatuur in combinatie met de infrastructuur van Dell Technologies, met als gemeenschappelijk doel het verbreden van het ecosysteem en het bieden van meer flexibiliteit aan klanten.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!