Witold Kepinski - 04 juni 2024

Prodware Group investeert in kapitaalsverhoging WESTPOLE Benelux

Prodware Group heeft aanzienlijk geïnvesteerd in WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie. WESTPOLE voerde een kapitaalsverhoging door van 4,5 miljoen euro, die helemaal werd gefinancierd door Prodware Group. Daarnaast deed het moederbedrijf een bijkomende cash-injectie van 2,4 miljoen euro om de groei van de dochter te financieren. WESTPOLE vulde de verwachtingen helemaal in, met een omzetstijging van 25%, van 40 miljoen euro in 2022 naar 52 miljoen euro in 2023, en de terugkeer naar winstgevendheid.

Prodware Group investeert in kapitaalsverhoging WESTPOLE Benelux image

In maart 2023 werd WESTPOLE Benelux overgenomen door het Franse IT-bedrijf Prodware Group. Prodware Group bevestigde zijn intentie om de Belgische IT-leverancier verder te laten groeien. De groep investeert nu een aanzienlijk bedrag in WESTPOLE Benelux. Het gaat om een totaalbedrag van 6,9 miljoen euro cash, waarvan 4,5 miljoen euro via een kapitaalsverhoging.

De groei weer opdrijven

Het zakencijfer van WESTPOLE Benelux steeg in 2023 van 40 naar 52 miljoen euro en sinds het laatste kwartaal 2023 is het Belgische bedrijf ook weer winstgevend. Met een zakencijfer van 14,3 miljoen euro deed WESTPOLE het in het eerste kwartaal van 2024 een stuk beter dan in dezelfde periode vorig jaar (10,5 miljoen euro omzet). Deze omzetgroei is vooral het gevolg van de groei in de afdelingen Managed Services, Staffing & Sourcing en de samenwerking met tech-partners en cybersecurity-specialisten partners zoals IBM, Broadcomm/VMWare, Dell en Commvault. Voor 2024 verwacht het bedrijf een gelijkaardige groeicurve.

Alain Conrard, CEO van de Prodware Group, legt uit: ‘We zagen meteen de synergiën tussen Prodware en WESTPOLE Benelux. Daarom hebben we het bedrijf ook overgenomen. Om die complementariteit tot z’n volle recht te laten komen, moest er evenwel geïnvesteerd worden om groei mogelijk te maken. We zijn blij dat onze gezamenlijke inspanningen hun vruchten afgeworpen hebben. WESTPOLE Benelux heeft de wind in de zeilen en komt stilaan weer op kruissnelheid. Dat doet het allerbeste vermoeden voor de toekomst.’

Bertrand Launay, Executive Vice-President van Prodware Group en General Manager WESTPOLE Benelux: ‘We vonden bij de overname een gemotiveerd en ervaren team terug bij WESTPOLE. We kenden een goede doorstart, dankzij ons fantastisch team en onze trouwe partners en klanten, en mogen nu hopen dat we op deze ingeslagen weg verder kunnen en vertrokken zijn voor vele jaren. We zijn er trots op dat we het vertrouwen van alle betrokkenen hebben kunnen behouden en ik denk te mogen zeggen dat we dat vertrouwen waard waren en zijn.’

De resultaten van de Prodware Group

Prodware Group haalde in 2023 een omzet van 380,6 miljoen euro, vergeleken met 188,3 miljoen euro in 2022, dus een verdubbeling , onder andere door de overnames van WESTPOLE en het Nederlandse Protinus.

Prodware Group zelf groeide met 5,1%, gedreven door een solide bedrijfsmodel dat recurrente inkomsten bevordert. De EBITDA van Prodware Group bedroeg 71,1 miljoen euro, een stijging met 36,6%. Mede dankzij de productmix van de overgenomen bedrijven in de Benelux, bereikte de EBITDA-marge 18,7% in 2023.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!