Witold Kepinski - 04 juni 2024

Recruitment AI-bedrijf Carv haalt tien miljoen dollar op

Recruitment AI-bedrijf Carv heeft aangekondigd 10 miljoen dollar aan startkapitaal te hebben opgehaald. Sinds de lancering van het platform in maart, ervaart het bedrijf aanzienlijke tractie in de recruitmentindustrie, resulterend in de significante seed-ronde. Onder de investeerders bevinden zich Global Founders Capital (GFC) en verschillende onafhankelijke angel-investeerders die eerder bedrijven als Slack, Miro en Revolut steunden. De financiering stelt Carv in staat om zijn groei te versnellen en de mogelijkheden van het platform uit te breiden naar verschillende domeinen van de ‘recruitment life cycle’.

Recruitment AI-bedrijf Carv haalt tien miljoen dollar op image

Met zijn software pakt Carv een van de grootste uitdagingen binnen recruitment aan: het werk bestaat voor een groot deel uit administratieve taken, waardoor de menselijkheid verloren gaat. Uit onderzoek blijkt dat recruiters dagelijks gemiddeld 20% tot 40% van hun tijd besteden aan administratieve taken; een eigenschap van het werk die aan de basis ligt van vele andere problemen binnen het vakgebied. Met Carv kunnen deze tijdrovende administratieve taken volledig overgedragen worden aan een gepersonaliseerde AI, waardoor recruiters zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: de kandidaten en klanten waarmee ze in contact komen.

"We praten vaak op abstract niveau over de toekomst van AI in recruitment. Met Carv maken we het tastbaar," zegt medeoprichter Barend Raaff. "Recruiters in staat stellen om de taken die zij niet zouden moeten uitvoeren aan Carv te delegeren, is een eerste stap naar een realiteit van geïntegreerde AI. Een stap die direct voordelen oplevert en tegelijkertijd de deur opent naar een fundamentele nieuwe manier van werven in een later stadium."

In zijn huidige vorm kan Carv elke administratieve taak van een recruiter overnemen. Door deel te nemen aan vergaderingen, de context op te nemen en de stijl en toon van de recruiter te gebruiken, is Carv niet alleen sneller in uitvoering, maar kan het ook een hogere kwaliteitsnorm handhaven. Van het schrijven van vacatureteksten en het maken van notities tot het bijwerken van ATS-systemen en het opstellen van kandidaatprofielen, Carv doet het in een fractie van de tijd die het een recruiter normaal gesproken kost.

Recruiters

Maar dit is slechts een eerste stap in de richting van de visie die de oprichters van Carv hebben uiteengezet. Zodra recruiters gewend zijn aan het samenwerken met geïntegreerde AI, voorziet het bedrijf een streven naar echte recruiter-AI synergie, gericht op het terugbrengen van het menselijke element in het wervingsproces.

"In de komende jaren zal AI ieder stadium van het recruitmentproces beïnvloeden. In een mensgericht proces zoals recruitment is het vinden van de balans tussen mensen en AI cruciaal.” Aldus medeoprichter Matthijs Metzemaekers. “Met Carv werken we aan een realiteit waarin er optimale synergie is tussen recruiter en AI. Waarbij elk de taken op zich neemt waarin ze uitblinken en elkaar versterken in het uitvoeren daarvan."

Het team achter Carv is geen onbekende in recruitmenttech. de oprichters stonden eerder aan het roer bij Harver, een marktleider in digitale wervingstechnologie. Ditzelfde team richt zich nu met hun expertise en inzicht op Carv.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!