Eveline Meijer - 04 juni 2024

Britse ziekenhuizen getroffen door ransomware-aanval

Diverse grote ziekenhuizen in Londen zijn getroffen door een cyberaanval. Daardoor kunnen bepaalde diensten, zoals bloedtransfusies en bloedtesten, niet worden uitgevoerd. De oorzaak is een cyberaanval op een aanbieder van laboratoriumdiensten in zuidoost Londen.

Britse ziekenhuizen getroffen door ransomware-aanval image

De aanval richt zich op Synnovis, dat laboratoriumdiensten levert aan de Britse NHS, schrijft The Guardian. Vermoedelijk gaat het om een ransomware-aanval, al is dat nog niet bevestigd. De aanval heeft in ieder geval impact op onder meer Guy's Hospital en St Thomas' Hospital. 

Een ingewijde van de Britse krant zegt dat de laboratoria nog steeds werken, maar dat alle communicatie nu via papier moet verlopen. Daardoor ontstaat veel vertraging en moet bijna al het urgente bloedonderzoek geschrapt worden of doorverwezen worden naar een ander. Een zeventigjarige patiënt zegt tegenover de BBC dat zijn operatie ook uitgesteld is als gevolg van de aanval. Een woordvoerder van NHS England London zegt dat er nog wel spoedeisende hulp gegeven wordt in de getroffen ziekenhuizen. 

Hoe lang de problemen nog aanhouden, is onbekend.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!