Witold Kepinski - 09 juni 2024

Schneider Electric lanceert EVlink Pro DC 180kW EV-laadstations

EVlink Pro DC 180 kW is nu beschikbaar in Nederland en maakt snel, veilig en efficiënt opladen van Electric Vehicles (EV’s) mogelijk voor beheerders van gebouwen, wagenparken en depots, terwijl duurzaamheidsdoelstellingen worden versneld.

Schneider Electric lanceert EVlink Pro DC 180kW EV-laadstations image

Schneider Electric, spelers in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigde vandaag de Nederlandse lancering aan van EVlink Pro DC 180 kW. Dit is een snellaadstation om energie-efficiëntie te maximaliseren en elektrische kosten te minimaliseren. Nu de verwachting is dat bijna 90%* van het opladen van elektrische voertuigen (EV) zal plaatsvinden in commerciële en industriële gebouwen, maakt de EVlink Pro DC snellader het mogelijk om voertuigen in 20 minuten tot 80%** op te laden. Hierdoor wordt het energieverbruik van gebouwen geoptimaliseerd en kunnen voertuigen weer sneller de weg op.

Vandaag de dag vertegenwoordigen transport 23%*** en gebouwen 26%*** van het wereldwijde energieverbruik. Om net-zero te bereiken, moeten we de overgang naar elektrificatie versnellen. Zo kunnen we meer schone energie gebruiken om onze gebouwen en voertuigen van energie te voorzien, zoals zonnepanelen op daken. Door efficiënte EV-laadoplossingen en elektrische distributie-infrastructuur te combineren met intelligente software voor energiebeheer kunnen eigenaren en beheerders hun duurzaamheidsdoelstellingen halen, de betrouwbaarheid van de energievoorziening in stand houden en EV-bestuurders een comfortabele ervaring bieden. Zij worden daarbij ondersteund door een netwerk van gecertificeerde experts voor advies, dienstverlening in het veld en op afstand.

Integratie voor maximale controle en distributie van energie

EVlink Pro DC is naadloos geïntegreerd met loadmanagement-systemen zoals EcoStruxure EV Charging Expert om op intelligente wijze in realtime energie te distribueren van gebouwen naar EV-laadstations, wat zorgt voor maximale efficiëntie en kostenbesparingen. Het is interoperabel met gebouwbeheersystemen zoals Power Monitoring Expert en EcoStruxure Building Operation, om de dagelijkse werkzaamheden van gebouwbeheerders te vereenvoudigen door alle informatie samen te brengen in een single pane of glass (SPOG)-oplossing. De oplossing is ook gecertificeerd met tientallen beheersystemen voor laadstations (CSMS), waardoor gebouweigenaren en laadpuntexploitanten de vrijheid hebben om een laadsysteem te integreren en aan te passen aan hun unieke behoeften, met de zichtbaarheid van data en het benodigde back-endtoezicht om hun systeem efficiënt te beheren.

Diensten om de hele levenscyclus te ondersteunen

Schneider Electric biedt de kracht van een wereldwijd netwerk van technici die zich inzetten om de prestaties van de EV-infrastructuur te verbeteren. Ook houden ze bedrijfsmiddelen in optimale conditie om bedrijven en hun klanten te beschermen. End-to-end lifecycle services worden rechtstreeks geleverd door de fabrikant en zijn gecertificeerde partners, met toegewijde expertise, op afstand geleverd of via geavanceerde assistentie op locatie, en bestrijken het hele spectrum van inbedrijfstelling, onderhoud en reparatie. Schneider Electric biedt het juiste niveau van service en ondersteuning voor elke klant, waarbij er rekening wordt gehouden met de lokale taal en infrastructuur en extra prioriteit wordt gegeven aan uptime, operationele efficiëntie en gemoedsrust.

"De lancering van EVlink Pro DC 180 kW komt voort uit onze lange geschiedenis in elektrische distributie en uitgebreide expertise in de gebouwensector om een innovatieve benadering van het opladen van EV's en infrastructuur te bieden. Ons streven naar interoperabiliteit en naadloze integratie betekent dat beheerders van gebouwen en wagenparken een betere zichtbaarheid, energie-efficiëntie en controle krijgen, terwijl bestuurders gemakkelijk toegang krijgen tot een netwerk van laadstations - een broodnodige verbetering van de algehele ervaring van EV-eigenaren", zegt Jacco Hoogendoorn, Zone Leader BeNe eMobility bij Schneider Electric. "Versterkt door een wereldwijd netwerk van technici met toegewijde expertise, kunnen klanten vertrouwen op een verbeterde eMobility-ervaring."EVlink Pro DC 180 kW zorgt voor betrouwbare en consistente laadmogelijkheden, waardoor commerciële en industriële klanten een snelle, veilige en efficiënte laadervaring kunnen bieden aan eindgebruikers en tegelijkertijd hun weg naar veerkracht, decarbonisatie en energieonafhankelijkheid kunnen bevorderen. De belangrijkste kenmerken:

  • Schaalbaar vermogen van 120 tot 180 kW en technologie die klaar is voor de toekomst om upgrades en modernisering te vereenvoudigen met ISO15118 Plug & Charge en Smart Charging-gereedheid, zodat de infrastructuur in de voorhoede van innovatie blijft.
  • Betrouwbaarheid met een third-party lab-certificering, voorzien van een behuizing met C4M-corrosiebescherming, en werkt in ruwe omgevingen en extreme temperaturen tot 50°C zonder vermindering van vermogen.
  • Versterkte ingebouwde bescherming en een laad-onderbrekingsknop zorgen voor veilige bediening.
  • Sensoren voor schok- en waterdetectie, met realtime meldingen wanneer er problemen bij het laadpunt zijn.
  • Gebruiksgemak met AutoCharge-voertuigherkenning die automatisch een laadsessie start zodra de geregistreerde EV wordt aangesloten, waardoor twee voertuigen dynamisch gelijktijdig kunnen worden opgeladen voor een maximaal efficiënt stroomverbruik.

De referentiearchitectuur van Schneider Electric voor end-to-end oplossingen garandeert dat installaties volledig voldoen aan de wereldwijde vereisten voor EV-bestuurders, beperkingen van de elektrische distributie, mogelijkheden voor energiebeheer, operationele overwegingen en lokale regelgeving. Ingebouwde cybersecurity-functies bieden verhoogde beschermingsniveaus voor strategische IT-systemen en bedrijfsmiddelen, gericht op het beperken van de bedreigingen die verband houden met het gebruik van de laadstations.

Nu steeds meer gebouwen en consumenten hun eigen energie opwekken, opslaan en gebruiken, is de lancering van EVlink Pro 180 kW de nieuwste toevoeging aan het prosumentenportfolio van Schneider Electric. Het omvat de uitrol van nieuwe en strategisch geplaatste snellaadstations om eigenaars van EV's gemakkelijke toegang en efficiënt opladen te garanderen. Met dit nieuwe aanbod breidt Schneider Electric zijn innovaties uit om nieuwe marktkansen te creëren voor commerciële en industriële gebouwen en wagenparkbeheerders met zowel depot- als in-transittoepassingen.

Hoor meer en stel vragen tijdens de digitale lancering op donderdag 27 juni

Ontdek de nieuwste technologieën in de Pro DC Chargers en hoe deze kunnen bijdragen aan de bedrijfsvoering, luister naar ervaringen en ontdek hoe deze oplossingen het verschil maken in de praktijk. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen tijdens de live Q&A met experts. Ontvang daarbij exclusieve toegang tot gedetailleerde productinformatie en prijzen na afloop van het event. Meld je hier aan voor dit online event op donderdag 27 juni tussen 13.00 en 14.00. \

* BNEF/Omdia 2022

** Afhankelijk van de grootte van de batterij en de specifieke eigenschappen van het voertuig*** Broeikasgasemissies door energie: Overzicht IEA 2021 

Bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=2DyZaENUwOo

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!