Redactie - 07 juni 2024

HP wil mogelijk bedrijf achter AI Pin overnemen

HP Inc zou de ambitie hebben om Humane, het bedrijf achter de AI Pin, over te nemen. Het is al even duidelijk dat die laatste op zoek is naar een overnemer.

HP wil mogelijk bedrijf achter AI Pin overnemen image

De AI Pin kwam in april op de markt en wil een soort van opvolger van de smartphone zijn. Het toestel hangt op je shirt, je kan er tegen praten, het kan beelden herkennen. Maar het is met 699 dollar en een abonnement van 24 dollar per maand ook duur, terwijl de meeste reviewers niet onder de indruk waren van het toestel of de batterijduur.

De New York Times sprak met tientallen huidige en ex-medewerkers van het bedrijf en leerde daaruit dat HP sinds de AI Pin op de markt kwam in gesprek is met het bedrijf voor een overname. HP zou daar een miljard dollar voor over hebben. Formeel worden die gesprekken niet bevestigd.

Een zeer grote verrassing is dat niet. Eerder al wist Bloomberg dat Humane op zoek was naar een koper voor 750 miljoen tot 1 miljard dollar. Het bedrijf bestaat sinds 2018, werd opgericht door voormalige Apple-medewerkers en ook Sam Altman van OpenAI investeerde.

Brandgevaar

Met de AI Pin zelf gaat het intussen minder goed. Humane liet deze week weten dat kopers de oplaadcase niet meer mogen gebruiken wegens brandgevaar. De magnetische extra batterij en het oplaadpad werken wel veilig. Als compensatie geeft Humane klanten twee maanden gratis abonnement.

In samenwerking met Data News.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!