Wouter Hoeffnagel - 16 juni 2024

Databricks gaat partnerships aan voor data-uitwisseling en samenwerking

Data- en AI-bedrijf Databricks gaat met diverse partijen strategische partnerships aan voor data-uitwisseling en samenwerking. Het gaat onder andere om Acxiom, Atlassian, Epsilon, HealthVerity, LiveRamp, S&P Global, Shutterstock, T-Mobile, Tableau, TetraScience en The Trade Desk. Het wil klanten zo ondersteunen in het efficiënt samenwerken op verschillende platforms en AI-gedreven te innoveren.

Databricks gaat partnerships aan voor data-uitwisseling en samenwerking image

Data-uitwisseling en samenwerking zijn cruciaal in de digitale economie en om waarde te halen uit data. Het Data Intelligence Platform van Databricks is ontworpen voor dit soort samenwerking met partners, klanten en leveranciers. Samenwerking op het platform wordt aangedreven door Delta Sharing, een open en flexibele methode voor het delen van live data in uiteenlopende clouds, platforms en regio's. Voor dataleveranciers en -gebruikers biedt Databricks Marketplace een open marktplaats voor het ontdekken, evalueren en installeren van data- en AI-tools en -assets, met als doel innovatie te versnellen.

Databricks Clean Rooms

Ook biedt Databricks de Databricks Clean Rooms aan, een privacyvriendelijke en beveiligde omgeving voor samenwerking zonder directe toegang tot gevoelige data. Databricks Clean Rooms ondersteunen iedere taal en workload, inclusief native ondersteuning voor ML en AI met Python. Zo kunnen organisaties veilig samenwerken met iedereen op elke cloud of platform, zonder noodzaak voor replicatie.

"Vandaag de dag moet ieder bedrijf samenwerken met partners en klanten op het gebied van data en AI, ongeacht hun keuze van platform of cloud. Het Databricks Data Intelligence Platform is hiervoor ontworpen”, zegt Matei Zaharia, medeoprichter en CTO bij Databricks. "We zijn verheugd te investeren in voortdurende productinnovatie met Clean Rooms en om nieuwe strategische partners te verwelkomen in ons open ecosysteem. We bieden onze klanten hiermee ongeëvenaarde mogelijkheden voor eenvoudige cross-platform data-uitwisseling en samenwerking."

Cross-platform en -cloud

Klanten van Databricks werken cross-platform en -cloud samen met hun klanten en partners op een flexibel, veilig en open ecosysteem zonder vendor lock-in. Databricks deelt enkele cijfers over dit ecosysteem:

  • Meer dan 16.000 gebruikers hebben via Delta Sharing data en AI-assets ontvangen in verschillende clouds, platforms en regio's.
  • 300% groei jaar-op-jaar in actieve Delta Shares tussen dataleveranciers en ontvangers.
  • Ruim 2.000 aanbiedingen van datasets, AI-modellen en kant-en-klare bouwblokken zijn beschikbaar op de Databricks Marketplace.
  • 320% stijging jaar-op-jaar in producten op Databricks Marketplace.
  • 40% van de Delta Sharing-verbindingen zijn naar niet-Databricks platformen zoals Apache Spark, Excel, pandas, PowerBI en Tableau via open connectors.

Nieuwe en uitgebreide Databricks-partnerships

Databricks breidt zijn open ecosysteem uit door nieuwe strategische partners te verwelkomen, die zich allen oplossingen bouwen voor data-uitwisselingen. Ook worden bestaande Built on partnerships uitgebreid met nieuwe mogelijkheden, en worden technologische partnerships bevorderd die gezamenlijke klanten helpen om data-uitwisseling tussen platforms mogelijk te maken. Nieuwe partnerships zijn onder meer met Acxiom, Amperity, Atlassian, Aveva, HealthVerity, Shutterstock, Stocktwits, T-Mobile, TetraScience en The Trade Desk. Databricks kondigt ook uitgebreide partnerships aan met Epsilon, LiveRamp, S&P Global en Tableau.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!