Wouter Hoeffnagel - 12 juni 2024

Workday kondigt nieuw partnerprogramma en AI-functie voor appontwikkeling aan

Workday kondigt het nieuwe partnerprogramma Built on Workday aan. Ook introduceert het bedrijf een AI-functionaliteit waarmee ontwikkelaars en partners oplossingen kunnen bouwen op het Workday-platform. Het bedrijf gaat daarnaast een partnership aan met Google Cloud.

Workday kondigt nieuw partnerprogramma en AI-functie voor appontwikkeling aan image

Workday kondigt 'Built on Workday' aan, een nieuw partnerprogramma dat het mogelijk maakt eenvoudig betrouwbare financiële en HCM-apps te bouwen, centraal te beheren en op de markt te brengen. Met Built on Workday kunnen partners speciaal gebouwde apps creëren die de zakelijke uitdagingen van klanten kunnen oplossen. De apps kunnen ze via Workday Marketplace op de markt brengen, waardoor klanten nog meer waarde uit hun Workday-investeringen kunnen halen. Meer informatie is hier beschikbaar.

AI-functie voor ontwikkeling

Workday introduceert nieuwe AI-functionaliteit om het voor ontwikkelaars en partners eenvoudiger te maken oplossingen op het Workday-platform te bouwen en voor klanten om die oplossingen te vinden en ervan te profiteren. De nieuwe functionaliteit bestaat uit AI-updates voor het ontwikkelaarsplatform van het bedrijf, Workday Extend en het beschikbaar maken van Workday AI Marketplace, waarmee klanten op één centrale plek toegang krijgen tot de beste AI-oplossingen van Workday en zijn partners. Lees hier meer.

Google Cloud heeft een uitgebreid partnerschap met Workday aangekondigd. Door de samenwerking zal Workday Gemini modellen en Vertex AI gebruiken binnen Workday Extend om bedrijfsprestaties te optimaliseren, bedrijfsinzichten te genereren en transactie- en afsluitprocessen te versnellen. De bedrijven kondigden ook aan dat Workday-oplossingen nu beschikbaar zijn op de Google Cloud Marketplace, waardoor het nog makkelijk wordt voor Google-klanten en nieuwe Workday-klanten om Workday-oplossingen aan te schaffen en in te zetten op de wereldwijde, vertrouwde infrastructuur van Google Cloud.

Tot slot staat Workday voor het eerst in de Fortune 500 en behoort daarmee tot de grootste bedrijven van Amerika op basis van omzet, net als honderden van de klanten van Workday. In een interview gaat CEO Carl Eschenbach in op deze mijlpaal.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!