Wouter Hoeffnagel - 12 juni 2024

SAP combineert SAP LeanIX, SAP Signavio en RISE voor versnellen transformaties

SAP presenteert op SAP Sapphire in Barcelona nieuwe manieren om waarde te ontsluiten met SAP LeanIX en SAP Signavio. Denk daarbij aan de koppeling van SAP LeanIX aan SAP's AI-assistent Joule. De recent aangekondigde overname van het platform voor digitale adoptie WalkMe sluit hierop aan.

SAP combineert SAP LeanIX, SAP Signavio en RISE voor versnellen transformaties image

Bedrijven moeten snel reageren op nieuwe technologieën, veerkracht opbouwen in hun toeleveringsketens en duurzaamheid integreren in hun bedrijfsvoering. Deze noodzakelijke transformaties stuiten echter vaak op uitdagingen: het ontbreekt aan een duidelijk overzicht van processen en applicaties, er zijn beperkingen in capaciteit, vaardigheden en budgetten en het ontbreekt aan afstemming tussen IT en de bedrijfsvoering. Dit alles kan leiden tot vertragingen, oplopende kosten en zelfs mislukte transformaties.

IT-transformatie ondersteunen

Om deze uitdagingen te overwinnen speelt SAP LeanIX een cruciale rol in het beheer van applicaties en helpt het bedrijven bij hun IT-transformaties. Tegelijkertijd ondersteunen de oplossingen van SAP Signavio de optimalisatie van processen en de transformatie van bedrijfsprocessen. Met de combinatie biedt SAP transparantie en inzicht in processen, applicaties, mensen en data, en ondersteunt zo de stap van transformatiestrategie naar uitvoering.

Onlangs kondigde SAP al de overname van het bedrijf WalkMe aan, een platform voor digitale adoptie. WalkMe helpt organisaties om te anticiperen op continue technologische veranderingen door gebruikers begeleiding en automatiseringsfuncties te bieden. Deze stellen hen in staat naadloos workflows uit te voeren over tal van applicaties.

Positieve ervaringen

Verschillende bedrijven maken inmiddels gebruik van de combinatie van de SAP LeanIX- en SAP Signavio-oplossingen. “De inzet van SAP Signavio bij FrieslandCampina heeft ons geholpen om onze bedrijfsprocessen te verfijnen en te synchroniseren over de gehele organisatie. Dit heeft al geleid tot verbeterde efficiëntie en samenwerking. We zien een groot potentieel voor een nog sterkere afstemming tussen IT en bedrijfsstrategieën door de oplossingen van SAP Signavio en SAP LeanIX te combineren”, aldus Daniel Tavares Delgado, Director Business IT - Global SAP Center of Excellence bij FrieslandCampina.

“De AI-gedreven synergie tussen SAP Signavio en LeanIX levert directe waarde en optimaliseert processen, wat de revolutie in transformatie en bedrijfsarchitectuur ondersteunt. Dit draagt bij aan uitzonderlijke efficiëntie en flexibiliteit binnen operaties”, zegt Dirk Ramhorst, Vice Chair SAP Chemical Executive Advisory Council (CEAC). Ramhorst is een gerenommeerd industrie-expert en heeft de afgelopen jaren in verschillende functies met beide oplossingen gewerkt, bijvoorbeeld als CDO/CIO bij WACKER Chemie AG in München en als CIO bij Evonik Industries.

Omarming van AI op schaal ondersteunen

Recent heeft LeanIX zijn enterprise architecture-oplossingen uitgebreid om de adoptie en governance van AI op schaal te ondersteunen. De oplossing bouwtvoort op de datagedreven en geautomatiseerde aanpak waarmee SAP LeanIX bedrijven helpt verouderde applicaties te identificeren, weloverwogen beslissingen te nemen en de modernisering van hun IT-applicatielandschap te stimuleren. Deze uitbreiding stelt bedrijven in staat de adoptie van AI zichtbaar te maken binnen het applicatielandschap. Deze zichtbaarheid helpt bij het vaststellen van duidelijke normen voor het beoordelen van AI-risico’s en creëert een gemeenschappelijk begrip van waar de adoptie van AI de organisatie het meeste voordeel kan bieden.

“Onze strategie stelt organisaties in staat om continu te transformeren in een snel veranderende zakelijke omgeving”, stelt André Christ, medeoprichter en algemeen directeur van SAP LeanIX. “Met een geïntegreerd, allesomvattend zicht op IT-applicaties en bedrijfsprocessen versnellen we de modernisering, verminderen we transformatierisico’s voor onze klanten en verzekeren we hun vermogen om zich aan te passen aan technologische verschuivingen zoals cloud en AI.”

Integratie binnen RISE with SAP

Een belangrijke stap in de digitale transformatie van bedrijven is de integratie van SAP LeanIX binnen RISE with SAP. Met dit pakket aan diensten ondersteunt SAP klanten bij hun overstap naar SAP S/4HANA in de cloud. Het biedt services en tools die gebaseerd zijn op de ‘clean core’-benadering van SAP om bedrijven te helpen bij het migreren van systemen on-premise, het transformeren van bedrijfsprocessen, het continu innoveren en het ontsluiten van cloudflexibiliteit.

Rouven Morato, General Manager SAP Signavio en SAP LeanIX: “De combinatie van RISE with SAP, SAP Signavio en SAP LeanIX vormt de basis voor succes met SAP S/4HANA. Dit stelt organisaties in staat hun bedrijfsstrategie met precisie en ongekende duidelijkheid om te zetten in IT-executie. AI-assistent SAP Joule versterkt deze transformatie met intelligente en contextbewuste inzichten die resulteren in nog snellere besluitvorming en verbeterde operationele efficiëntie.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!