Wouter Hoeffnagel - 13 juni 2024

ERP-leverancier proALPHA neemt MKG Metaal Kennis Groep Nederland over

De Duitse ERP-softwareleverancier voor de DACH-regio proALPHA Group neemt MKG Metaal Kennis Groep Nederland BV, ERP-leverancier voor de metaal uit Hengelo (Overijssel), over. Het breidt de activiteiten van MKG uit naar de DACH-regio, en vergroot zijn marktpositie in de Benelux.

ERP-leverancier proALPHA neemt MKG Metaal Kennis Groep Nederland over image

MKG beschikt over een team van zeventig medewerkers en levert ERP-oplossingen aan meer dan achthonderd kleine en middelgrote metaalbedrijven. MKG blijft opereren onder het huidige management in zijn bestaande markten en breidt tegelijkertijd zijn activiteiten uit naar de DACH-regio. Voor proALPHA markeert dit de eerste stap buiten de DACH-regio en het begin van een lange termijn internationaliseringsstrategie. De software van MKG is geschikt voor zowel cloud- als on-premisesgebruik. Beide bedrijven maken gebruik van Progress Software als technologische basis voor hun oplossingen.

'Complementair portfolio'

"proALPHA en MKG hebben een complementair portfolio waarmee we verschillende klantgroottes binnen de metaalverwerkende industrie kunnen bedienen: MKG richt zich voornamelijk op bedrijven met minder dan honderd medewerkers, terwijl proALPHA boven die drempel opereert. We zijn perfect gepositioneerd om MKG's internationaliseringsstrategie naar de DACH-landen te versnellen en hen daar net zo succesvol te maken als in Nederland. We zijn erg blij dat het ervaren en succesvolle managementteam de verdere ontwikkeling zal blijven begeleiden en ondersteunen", zegt Eric Verniaut, CEO van de proALPHA Group.

"Wij zien een groot groeipotentieel voor MKG samen met proALPHA. We hebben de juiste partner gevonden om onze internationaliseringsstrategie in de DACH-landen te versnellen en samen te werken op het gebied van innovatie en technologie. Het managementteam kijkt uit naar de nieuwe samenwerking", zegt Henk Abbring, CEO van MKG.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!