Witold Kepinski - 13 juni 2024

TD SYNNEX deelt inzicht in de IT-markt met partners

TD SYNNEX vindt het van groot belang om vanuit hun centrale rol als distributeur nauw contact te onderhouden met partners binnen het IT-ecosysteem in Nederland. Een essentieel aspect van hun relatie met partners is het delen van kennis over actuele ontwikkelingen in de wereld en de gevolgen voor IT-markt.

TD SYNNEX deelt inzicht in de IT-markt met partners image

Onder de naam “Meet IT Select” ontving TD SYNNEX op woensdag 12 juni in De Landgoederij in Bunnik een selectief gezelschap van vooraanstaande partners voor een exclusieve, diepgaande presentatie over de laatste trends, marktdata en veranderingen binnen de IT en de strategie van TD SYNNEX om hierop te acteren en te reageren.

Patrick Steenssens (foto), Senior Vice President TD SYNNEX Benelux, startte de sessie met de vraag in hoeverre de IT-markt ‘future proof’ is, om vervolgens een beeld te schetsen van de macro-economische situatie en de globale geopolitieke ontwikkelingen en de daaruit voortvloeiende risico’s en kansen voor de IT-branche. Steenssens sprak de verwachting uit dat 2024 na een lastige start in het eerste halfjaar, alsnog een jaar van wereldwijde groei kan worden en dat deze groei, met een kleine vertraging, een toenemende vraag voorspelt voor de Nederlandse IT-branche in het tweede halfjaar en het begin van volgend jaar.

AI en Sustainbanility

Nieuwe technologie als Artificial Intelligence en sustainability spelen een substantiële rol in deze marktontwikkeling. AI zal een belangrijk deel van onze menselijke taken overnemen en zorgen voor een groei van dataverwerking en -opslag met een toenemende vraag naar benodigde beveiliging tegen cybersecurity. Klimaatverandering vraagt om een duurzame aanpak, waarin de IT-sector een belangrijke bijdrage kan leveren aan nieuwe oplossingen.

Na afloop van de presentatie konden de aanwezige partners, tijdens een gezellige netwerkborrel, van gedachte wisselen over de besproken onderwerpen en de manier waarop we gezamenlijk binnen de IT-sector de uitdagingen kunnen oppakken om klaar te zijn voor de toekomst.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!