Wouter Hoeffnagel - 14 juni 2024

Elon Musk aangeklaagd door voormalig SpaceX-werknemers wegens seksuele intimidatie

Elon Musk is door acht werknemers van SpaceX aangeklaagd. Zij beschuldigen de techondernemer ervan een seksistische cultuur te bevorderen. Het achttal stelt ontslagen te zijn nadat zij leidinggevenden van SpaceX in een brief opriepen zich uit te spreken tegen seksueel getinte opmerkingen van Musk op social media.

Elon Musk aangeklaagd door voormalig SpaceX-werknemers wegens seksuele intimidatie image

De aanklacht is ingediend door vier vrouwelijke en vier mannelijke werknemers van SpaceX. De vrouwelijke ingenieurs melden bij SpaceX geconfronteerd te zijn met intimidatie en seksistische opmerkingen. Zij stellen in de aanklacht dat deze beledigend waren, leed hebben veroorzaakt en inbreuk maakte op hun welzijn. Ook zouden hun klachten tegen de cultuur bij SpaceX zijn genegeerd.

SpaceX: 'Ontslagen zijn terecht'

SpaceX ontkent de aantijgingen. Het bedrijf bevestigt dat de werknemers ontslagen zijn, en stelt dat zij de laan zijn uitgestuurd wegens het overtreden van het bedrijfsbeleid.

De aanklacht is ingediend kort nadat The Wall Street Journal op basis van interviews en verklaringen schreef over seksuele avances van Musk richting vrouwelijke SpaceX-medewerkers. Musk zou volgens de Amerikaanse krant met zowel een werknemer als voormalig stagiaire seks hebben gehad.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!