Wouter Hoeffnagel - 14 juni 2024

Aandeelhouders geven groen licht voor megabonus Tesla-topman Musk

Een meerderheid van de aandeelhouders van autofabrikant Tesla schaart zich achter een megabonus voor topman Elon Musk. De bonus bedraagt ruim 55 miljard dollar.

Aandeelhouders geven groen licht voor megabonus Tesla-topman Musk image

Het gaat om de grootste beloning voor een bedrijfsbestuurder ooit. De bonus leidt al langer tot onrust. Een rechter in Delaware hield de bonus in januari nog tegen na een aanklacht van een kleinere belegger. Deze investeerder stelde onder meer dat Musk aandeelhouders niet goed informeerde rond een stemming over de bonus in 2018.

Nieuwe stemming

Tesla is het niet eens met deze aanklacht en is hiertegen in beroep gegaan. In een nieuwe stemming vroeg het aandeelhouders gisteren opnieuw hun mening te geven over de bonus. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Tesla in de Amerikaanse staat Texas schaarde een meerderheid zich achter het voorstel. De rechter moet overigens eerst nog akkoord gaan met de bonus voordat deze aan Musk kan worden uitgekeerd.

Diverse grote aandeelhouders hadden vooraf aangekondigd tegen de megabonus te zullen stemmen. Zij noemden de bonus buitensporig. Het is onduidelijk met hoeveel stemmen de beloning uiteindelijk is goedgekeurd.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!