Witold Kepinski - 19 juni 2024

Schneider Electric I-Line Track: optimaliseert energiedistributie in datacenters

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, introduceert I-Line Track in Nederland. Dit railkokersysteem is speciaal ontworpen voor de unieke uitdagingen van moderne datacenters en IT-rooms. I-Line Track biedt ongeëvenaarde flexibiliteit, energie-efficiëntie en schaalbaarheid, waardoor het de ideale oplossing is voor datacenters die toekomstbestendig willen zijn om toekomstbestendig te zijn.

Schneider Electric I-Line Track: optimaliseert energiedistributie in datacenters image

De IT-wereld is voortdurend in ontwikkeling. De servers van de toekomst zullen anders zijn en andere eisen stellen op het gebied van technologie, milieu, gebruik en veiligheid. I-Line Track is ontworpen om moeiteloos mee te evolueren met deze veranderingen. Dit Open Track railkokersysteem voor energiedistributie garandeert continue stroomvoorziening, optimaliseert energieverbruik en maximaliseert return on investment. Dankzij de ongekende grote flexibiliteit kan I-Line Track probleemloos worden aangepast aan veranderende eisen in de datacenteromgeving. 

Snelle installatie en eenvoudig onderhoud

De I-Line Track is uitgerust met een plug-and-play-mechanisme voor een snelle en eenvoudige installatie. Aftakkasten kunnen onder spanning worden aangesloten, waardoor downtime tot een minimum wordt beperkt. 

Duurzame investering voor datacenters

I-Line Track draagt bij aan een lagere milieubelasting. Het systeem reduceert het gebruik van kabels en minimaliseert afval tijdens retro-fitting. Zo is I-Line Track niet alleen een flexibele, schaalbare en toekomstbestendige oplossing, maar ook een duurzame investering voor datacenters. 

Michiel Staal, Offer Manager busbar trunking systems bij Schneider Electric, licht toe: "Met I-Line Track hebben datacenters maximale flexibiliteit. Aftakkingen kunnen eenvoudig worden verplaatst of toegevoegd, waardoor energie altijd exact boven de IT-racks beschikbaar is."

Belangrijkste kenmerken I-Line Track:

  • Flexibiliteit: Aftakkasten kunnen exact boven de IT-racks worden geplaatst dankzij het Open Track-systeem. Snelle aanpassingen zijn mogelijk door het Easy Lock-mechanisme, waarmee aftakkasten binnen enkele minuten zonder gereedschap en onder spanning kunnen worden verwijderd of toegevoegd.
  • Maatwerkoplossingen: Aftakkasten zijn in verschillende kleuren leverbaar, wat de overzichtelijkheid in de datacenterruimte verbetert.
  • Gemoedsrust: De geïntegreerde connected products en bewezen oplossingen garanderen een volledig gecontroleerde energievoorziening.
  • Duurzaamheid: I-Line Track is gecertificeerd met RoHS en REACh, en draagt bij aan een lagere milieubelasting.
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!