Witold Kepinski - 19 juni 2024

NVIDIA CSP Nebul ontvangt investering van twintig miljoen euro

Nebul, een Nederlandse aanbieder op het gebied van soevereine, hybride cloudtechnologie, haalt een investering van twintig miljoen euro binnen gericht op het voldoen aan de snel toenemende vraag van klanten. Deze investering markeert volgens Nebul een mijlpaal in het hervormen van het Europese hybride cloudlandschap voor bedrijven en overheden. Als eerste in de Benelux gevestigde NVIDIA-preferred Cloud Service Provider, één van de weinige in Europa, zorgt Nebul ervoor dat Europese gegevens in Europa blijven en tegelijkertijd hybride cloudoperaties mogelijk maakt. De oplossingen van Nebul zullen het gebruik van AI werkelijk soeverein, efficiënt en kosteneffectief maken.

NVIDIA CSP Nebul ontvangt investering van twintig miljoen euro image

Deze initiële investering is afkomstig van BeStacking, onder leiding van oprichters met jarenlange ervaring in het ondersteunen van transformatie bij en met IT-bedrijven in Europa. De investering van BeStacking zal Nebul niet alleen in staat stellen sneller op te schalen op het gebied van Private AI infrastructuur, het zal ook de strategische initiatieven en organisatieontwikkeling van Nebul bevorderen en haar netwerk van netwerken in Europa uitbreiden. De injectie van strategische, operationele en financiële middelen zal Nebul in staat stellen haar klanten beter voor te bereiden op de veranderingen die zich in Europa voor gaan doen op het gebied van Sovereign-Hybrid Cloud.

“Wij hebben onze technische oplossingen de afgelopen periode ontwikkeld en getest bij onze klanten in deze snel evoluerende markt. Daarnaast hebben we cruciale partnerschappen opgebouwd met marktleiders zoals NVIDIA, Run:AI, NetApp, VAST Data, UbiOps en Prompt Security. Nu Amerikaanse bedrijven zich snel ontwikkelen, is het voor ons, als Europese dienstverlener, absoluut noodzakelijk om onze ontwikkeling te versnellen. Ons doel is om een ​​bedrijf op te bouwen dat het IT-leiderschap van Europa herstelt”, aldus Arnold Juffer, CEO van Nebul.

Private AI Factory

“We kennen Arnold Juffer al vele jaren en zijn onder de indruk van zijn ondernemerschap en technische expertise, die essentieel zijn voor het opschalen van de activiteiten van Nebul. Aan de andere kant is BeStacking een aanwinst voor Nebul, omdat we meer bieden dan alleen financiële ondersteuning. Daarnaast zal de Private AI Factory en de recent gelanceerde Powerdesk-oplossing van Nebul een unieke aanwinst zijn voor onze investeringsstrategie, door data intensieve en data gevoelige bedrijven en oplossingen op een soevereine en veilige manier te versterken met AI. Een win-winsituatie”, aldus Rob van der Salm, CEO van BeStacking.

“We hebben de basiselementen op orde en richten ons nu op het werven van toptalent en het empoweren van ambitieuze implementatiepartners om hun klanten te ondersteunen. Nebul wil onderdeel worden van een robuust netwerk van netwerken in Europa en we nodigen anderen uit om zich bij ons aan te sluiten in de voorhoede van de AI-ontwikkeling”, aldus Matthieu van Amerongen, directeur bij Nebul.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!