Witold Kepinski - 19 juni 2024

Main Capital Partners verkoopt Textkernel aan Bullhorn

Main Capital Partners (“Main”) is verheugd om de succesvolle verkoop aan te kondigen van het in Amsterdam gevestigde Textkernel aan Bullhorn, speler in software voor de staffing en recruitment markt. In samenwerking met Main heeft Textkernel haar CV parsing en source & match software significant kunnen door ontwikkelen, en daarnaast ook haar suite aan recruitment en talent management oplossingen aanzienlijk kunnen uitbreiden voor HR Tech leveranciers, staffers en corporate klanten. Deze strategische exit vertegenwoordigt Main’s derde exit in 2024, en markeert de op een na grootste exit in haar geschiedenis.

Main Capital Partners verkoopt Textkernel aan Bullhorn image

Main Capital Partners investeerde in Textkernel in September 2020 in samenwerking met het huidige managementteam van de onderneming. Sindsdien hebben Main en het management van Textkernel een strategische transformatie van het bedrijfsprofiel doorgevoerd waardoor Textkernel zich nu positioneert als een aanbieder van talent acquisition softwareoplossingen met een breed aanbod van van oplossingen voor workflows in recruitment. Gedurende de samenwerking met Main heeft Textkernel een sterke push gemaakt op de Noord-Amerikaanse recruitmentmarkt (o.a. via de acquisitie van het in de V.S. gevestigde Sovren). Daarnaast is er ook sterk ingezet op uitbreiding van het productaanbod met complementaire automatiseringsoplossingen en uitbreiding van de TAM met additionele oplossingen voor corporate klanten. Vandaag de dag is Textkernel een prominente speler binnen haar markt, met dank aan een toegewijde groep van meer dan 200 medewerkers die de missie nastreven om mensen en banen beter met elkaar te verbinden.

Met de ondersteuning van Main heeft Textkernel haar softwareaanbod goed door weten te ontwikkelen, zowel organisch als via vier strategische add-on acquisities die het productaanbod van de onderneming hebben verbreed en die het marktaandeel op een internationaal podium hebben vergroot. In minder dan vier jaar tijd wist Textkernel haar omzet te verdrievoudigen, door het klantenbestand te groeien van 1.000 tot bijna 2.500 wereldwijde klanten. Door samen te gaan met Bullhorn kan Textkernel profiteren van de toegang tot een jaarlijks R&D en technologie budget van meer dan EUR 47 miljoen, een sterke operationele basis, ervaring in het uitleveren van grootschalige enterprise projecten en investeringen in cutting-edge AI onderzoek en technologie.

Technologie

Gerard Mulder, CEO van Textkernel, over de strategische combinatie met Bullhorn: "We voerden vier jaar geleden een succesvolle management buy-out uit samen met Main. Sindsdien hebben we Textkernel via een succesvolle groeistrategie weten te transformeren van een Europees leidende leverancier van parsing en source & match oplossingen tot een echte wereldwijde marktleider in deze domeinen, terwijl we daarnaast ook onze waardepropositie voor zowel staffing als corporate klanten aanzienlijk wisten uit te breiden. De overname door Bullhorn is fantastisch nieuws voor Textkernel klanten. Bullhorn heeft een sterk trackrecord als het gaat om het behouden en doorinvesteren in overgenomen producten en diensten."

Matt Fischer, President en Chief Operating Officer van Bullhorn, voegt toe: “Textkernel is een leider op het gebied van AI talent sourcing oplossingen, en we zijn blij dat we de volgende stap in onze AI strategie kunnen versnellen met de beste parsing en matching technologie die op de markt verkrijgbaar is.”

Sjoerd Aarts, Partner Main & Voorzitter Raad van Commissarissen Textkernel, concludeert: “We kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking met het Textkernel team. Dankzij onze unieke positie als de meest actieve software investeerder van Europa en onze lokale aanwezigheid in de Verenigde Staten, konden wij Textkernel ondersteunen bij een buy-&-build strategie in beide regio’s, waarmee we marktaandeel in bestaande regio’s wisten te vergroten en versneld Textkernel’s wereldwijde marktpositie konden uitbreiden. We zijn trots dat wij met Textkernel de derde exit van dit kwartaal aan een internationale strategische koper hebben gerealiseerd binnen ons Benelux portfolio, en zijn verheugd dat we Textkernel mogen feliciteren met deze volgende stap in hun groeistrategie samen met Bullhorn."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!