Wouter Hoeffnagel - 19 juni 2024

CuspAI haalt miljoenen euro's op voor AI-gebaseerde materiaal ontwikkeling

CuspAI, een Britse startup gericht op generatieve AI en reinforcement learning voor het versnellen van innovatie in materiaalwetenschappen, haalt 28 miljoen euro op bij investeerders. Het bedrijf ontwikkelt een zoekmachine die het mogelijk maakt moleculaire mogelijkheden in scheikunde te verkennen, met als doel nieuwe innovatieve materialen te ontwikkelen die helpen problemen het hoofd te bieden.

CuspAI haalt miljoenen euro's op voor AI-gebaseerde materiaal ontwikkeling image

CuspAI is opgericht door de Nederlander Max Welling, computerwetenschapper in machine learning aan de Universiteit van Amsterdam en Senior Fellow bij het Canadian Institute for Advanced Research, en Alyn Chad Edwards, voormalig VP Strategic Partnerships bij quantum technologiebedrijf Quantinuum en Founding Member van Founders bij de Universiteit van Cambridge. Founders richt zich op het ondersteunen, financieren en versnellen van spin-outs en start-ups van de universiteit.

Het bedrijf ontwikkelt een zoekmachine waarmee gebruikers kunnen zoeken naar materialen met specifieke eigenschappen. Dit moet de ontwikkeling en evaluatie van innovatieve structuren versnellen, en uiteindelijk leiden tot de ontdekking van nieuwe materialen met specifieke eigenschappen. CuspAI wil de time-to-market voor innovatieve materialen versnellen, en hiermee urgente uitdagingen waar de mensheid voor staat te lijf gaan. Denk daarbij aan het afvangen van CO2 om klimaatverandering tegen te gaan. Onder meer Touring Capital, Hoxton Ventures, Basis Set Ventures, Lightspeed, Northzone, LocalGlobe en Giant Ventures investeren in CuspAI.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!