Redactie - 24 juni 2024

Kaspersky noemt op sanctielijst plaatsen van bestuursleden 'onrechtvaardig en ongegrond'

Twaalf leidinggevenden en senior executives van Kaspersky Lab zijn door het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën op een sanctielijst geplaatst. De sancties gelden niet voor CEO Eugene Kaspersky. In een reactie noemt Kaspersky het op de sanctielijst plaatsen van bestuursleden 'onrechtvaardig en ongegrond'.

Kaspersky noemt op sanctielijst plaatsen van bestuursleden 'onrechtvaardig en ongegrond' image

In een reactie meldt Kaspersky: 

"Kaspersky is op de hoogte van het besluit van het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse Ministerie van Financiën om leden van het executive en senior leadership team van het bedrijf op de sanctielijst te plaatsen. Deze beslissing zal geen invloed hebben op de veerkracht van het bedrijf, aangezien noch Kaspersky, noch haar dochterondernemingen, noch haar CEO door het OFAC zijn aangewezen.

We beschouwen de stap als ongerechtvaardigd en ongegrond, omdat het een gevolg is van recente beslissingen van de Amerikaanse overheid. Deze beslissingen zijn gebaseerd op het huidige geopolitieke klimaat en bijhorende, theoretische zorgen, in plaats van op een uitgebreide evaluatie van de integriteit van onze producten en activiteiten. Noch Kaspersky, noch haar managementteam heeft banden met enige overheid en we beschouwen de aantijgingen van het OFAC als pure speculatie, zonder concreet bewijs van een bedreiging van de Amerikaanse nationale veiligheid. Geen van de leden op de lijst heeft banden met het Russische leger en de Russische inlichtingendiensten of heeft iets te maken met de cyber intelligence doelstellingen van de Russische overheid.

Al meer dan 26 jaar slaagt Kaspersky in zijn missie om een veiligere toekomst op te bouwen door meer dan een miljard apparaten te beschermen. Kaspersky levert toonaangevende producten en diensten aan klanten over de hele wereld om hen te beschermen tegen alle soorten cyberdreigingen en heeft meermaals aangetoond volledig onafhankelijk te zijn. Daarnaast heeft Kaspersky het belang van integriteit en betrouwbaarheid voor het bedrijf onderbouwd door ongeëvenaarde maatregelen te implementeren om zo transparant mogelijk te kunnen zijn.

Kaspersky blijft zich inzetten om de wereld te beschermen tegen cyberbedreigingen. We kijken uit naar wat de toekomst brengt en zullen ons blijven verdedigen tegen acties die onze reputatie en commerciële belangen op oneerlijke wijze willen schaden."

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!