Redactie - 05 juli 2024

Digitale innovatie en creativiteit centraal op Dutch Digital Day

De tiende editie van Dutch Digital Day plaats, de jaarlijkse gathering voor de digital community, vond plaats op vrijdag 28 juni. De jubileumeditie bood digitale pioniers, makers, en verslimmers een dag vol inspiratie.

Digitale innovatie en creativiteit centraal op Dutch Digital Day image

LIEF Amsterdam was ook dit jaar het podium en inspiratie-walhalla voor de honderden DDA-leden en tech-enthousiastelingen die op de jubileumeditie van Dutch Digital Day waren afgekomen. Organisator Dutch Digital Agencies pakte groots uit voor deze tiende editie, waarbij ook studenten en jong talent werden getrakteerd op een ochtendvullend Talentprogramma waarbij zij in de gelegenheid werden gesteld om meer te leren over de branche. Zo kregen ze de kans om kennis te maken met 7 digitale bureaus, waaronder Media.Monks en Greenberry, en volgden er inspirerende gesprekken.

Naast het Talentprogramma was er dit jaar voor het eerst een speciaal pre-programma, een netwerkbijeenkomst voor MKB ondernemers. Het nieuwe pre-programma werd georganiseerd in samenwerking met CLICKNL en ging dieper in op concrete casussen en voorbeelden uit de praktijk over hoe je als ondernemer digitale toegankelijkheid en inclusie kan integreren in huidige processen.

Breed scala aan inspirators

Een breed scala aan (inter)nationale inspirators was aanwezig op de jubileumeditie, waarbij Barbie’s production designers Sarah Greenwood & Katie Spencer de dag openden. Ook kreeg de jonge Chemours-klokkenluider Ruben Schilt en digital warfare-onderzoeksjournalist Huib Modderkolk de volgestroomde zaal op het puntje van hun stoel bij het delen van hun persoonlijke, thriller-waardige ervaringen. Ex-Head of Design bij Google X Nick Foster sloot de dag af met zijn enthousiast onthaalde keynote ‘The Glorious Distortions of AI’.

LJ Rich was blij weer terug te keren op het podium van Dutch Digital Day. Naast haar rol als moderator wist ze met haar muzikale AI-performance een grote glimlach op alle gezichten te toveren. Voor LJ Rich zit de kracht van het jaarlijkse event in het toegankelijk en bespreekbaar maken van spannende ontwikkelingen en hot topics binnen de industrie. Denk aan de verantwoordelijkheden die samengaan met de inzet van AI en machine learning modellen, hetgeen waarvoor AI Consultant Robin Pocornie het publiek waardevolle inzichten en handvatten gaf.

Imperfecties van AI

Het slotwoord was voor futures designer Nick Foster, waarin hij met het publiek zijn verfrissend eerlijke perspectief deelde over de imperfecties van AI en hoe het een nieuw tijdperk van creatieve revolutie kan inluiden voor onze industrie. De dag werd als altijd afgesloten met een uitgebreide borrel waar de digital community alle tijd had om na te praten over een middag vol inspiratie en food for thought.

Beeld: Ilsoo van Dijk

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!