Wouter Hoeffnagel - 09 juli 2024

Microsoft wil dat Chinese medewerkers afscheid nemen van Android

Microsoft wil dat Chinese medewerkers geen gebruik meer maken van een Android-gebaseerde smartphone op de werkvloer, en overstappen op een iPhone. Vanaf september is gebruik van iPhones verplicht voor Microsoft-personeel in China.

Microsoft wil dat Chinese medewerkers afscheid nemen van Android image

Dit meldt Bloomberg News op basis van een interne memo. Hieruit blijkt Microsoft wil dat medewerkers in China Apple-apparaten gebruiken voor het verifiëren van hun identiteit bij het inloggen op een werkcomputer of -smartphone. De maatregel is onderdeel van het wereldwijde Secure Future Initiative van Microsoft.

Microsoft wil zeker stellen dat zijn voltallige personeel de Microsoft Authenticator-wachtwoordmanager en Identity Pass-app gebruiken. De officiële Play Store van Google voor het Android-platform is in China echter niet beschikbaar. Dit betekent in de praktijk dat Chinese smartphonefabrikanten alternatieve appwinkels aanbieden. Met het oog daarop kiest Microsoft deze apparaten geen toegang te geven tot zijn bedrijfssystemen. Chinese Microsoft-medewerkers die nu nog van een Android-smartphone gebruik maken krijgen door Microsoft een iPhone 15 beschikbaar gesteld.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!