Redactie - 09 juli 2024

Trend Micro scoort 100% op attack visibility in MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations

Trend Micro, speler in cyberbeveiliging, behaalt in het laatste MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations-rapport voor managed services een score van 100% met zijn dreigingsdetectieprestaties en inzetsbeoordeling. Dit rapport geeft inzicht in het vermogen van een oplossing om aanvallen te detecteren.

Trend Micro scoort 100% op attack visibility in MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations image

De evaluatie van dit jaar, uitgevoerd in begin 2024, richt zich op de tactieken, technieken en procedures van de state-aligned groep menuPass (aka APT10) en ransomware-as-a-service collectief BlackCat/AlphV. De managed detection and response (MDR)-mogelijkheden van Trend detecteerden 15/15 aanvalsstappen - 100% zichtbaarheid. 86% van de stappen werd geanalyseerd in een real-life scenario. Het rapport onthult verder dat de dienst van Trend het aantal alerts minimaliseert voor gebruikers, en dat voorkomt menselijke fouten.

Onderdeel van Trend Vision One

Trend biedt MDR aan als onderdeel van zijn Trend Vision One-platform, dat klanten beschermt door dreigingen te detecteren en te verhelpen voordat zij zich kunnen verspreiden. De MDR-dienst van Trend biedt native telemetrie voor high fidelity detectie, sterke correlaties en rijke context. Daarnaast krijgen klanten de beschikking over begrijpelijke AI-aangedreven uitleg van alerts en aanbevelingen voor responses om de ‘Mean Time to Understand’ en de ‘Mean Time to Respond’ te versnellen. Het platform reikt gebruikers daarnaast dreigingsinformatie van Trend Research en het Trend Micro Zero Day Initiative (ZDI) aan.

Kevin Simzer, COO bij Trend: “Niet alle diensten zijn gelijk aan elkaar. MITRE heeft ons beoordeeld op verschillende real-world aanvalsscenario’s en onze ‘attack visibility’ kreeg een perfecte score op alle stappen. De boodschap is duidelijk: de MDR van Trend vermindert inspanningen en tijd om dreigingen te identificeren, onderzoeken en hierop te reageren.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!