Wouter Hoeffnagel - 09 juli 2024

Europese Commissie vraagt chipindustrie om feedback op Chinese chipproductie

De Europese Commissie vraagt de Europese chipindustrie om informatie en feedback over de productie van oudere generatie computerchips door Chinese fabrikanten. Dit in de aanloop naar twee onderzoeken die in september op de planning staan.

Europese Commissie vraagt chipindustrie om feedback op Chinese chipproductie image

Dit meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Een woordvoerder van de commissie bevestigt dat gerichte gesprekken worden gevoerd met de industrie om het gebruik van oudere chips in toeleveringsketen verder te beoordelen. Ook meldt de woordvoerder dat de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten (VS) 'gezamenlijke of coöperatieve maatregelen' kunnen nemen om afhankelijkheden of verstorende effecten aan te pakken.

Exportbeperkingen

De VS en ander westerse landen legden eerder exportbeperkingen op voor geavanceerde chips. Met als doel het voor China moeilijker te maken dergelijke chips in handen te krijgen. China investeert de afgelopen tijd fors in het vergroten van de eigen chipproductie, waarbij de focus ligt op oudere generatie chips.

De Europese Commissie wil nu in kaart brengen hoe Europese fabrikanten kijken naar deze ontwikkeling. Ook wil de commissie weten in hoeverre Europese bedrijven zelf met Chinese chips werken.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!