Witold Kepinski - 10 september 2015

Rodin Connect en NDIX voorzien bedrijven in buitengebied van breedband

Rodin Connect en NDIX zijn een samenwerking aangegaan om bedrijven te voorzien van een snelle breedbandverbinding in de gebieden waar geen glasvezel beschikbaar is. Breedband wordt naar de bedrijven gebracht in de vorm van een straalverbinding van Rodin, die vervolgens wordt gekoppeld op de open digitale marktplaats van NDIX. Daar zijn ICT-diensten zoals internet en telefonie beschikbaar van meer dan 85 aanbieders.

Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX is verheugd over de samenwerking: “Rodin Connect en NDIX vullen elkaar goed aan. De buitengebieden zijn lastig te bereiken, ook al heeft NDIX inmiddels een glasvezelnetwerk dat een groot deel van Nederland en Duitsland bestrijkt. In de buitengebieden zijn de kosten van een glasvezelverbinding erg hoog. Dan biedt een straalverbinding uitkomst.”

Bernie Stanneveld, directeur van Rodin Connect ziet in NDIX een partner om meer bedrijven en industrieterreinen van een breedbandverbinding te voorzien. “Onze straalverbindingen kunnen we via NDIX met de rest van de wereld verbinden. Met de moderne technieken van tegenwoordig zijn straalverbindingen net zo betrouwbaar als een kabel in de grond. We kunnen hoge snelheden bereiken, de verbindingen zijn al schaalbaar naar 2Gbit/s.”

Rodin en NDIX hebben onlangs hun eerste gezamenlijke aansluiting opgeleverd voor Noordgastransport B.V. in Uithuizen. NDIX heeft haar netwerk uitgebreid met een locatie in Eemshaven bij Groningen Seaports. Vandaaruit is de straalverbinding naar Noordgastransport B.V. door Rodin gerealiseerd. De verbinding heeft een eigen frequentie, waardoor gegarandeerd kan worden dat er geen storingen door interferentie optreden. Kees Mark, locatiedirecteur van Noordgastransport B.V. is blij met de aansluiting: “Wij hebben in deze samenwerking een goede partij gevonden die ons op ICT-gebied weer aansluit bij de laatste stand der techniek”.

WK

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Gartner BN en BW liggend 5 juli tm 5 nov 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!