Witold Kepinski - 29 oktober 2015

Brakke Grond geupgrade door Mooren Productief naar Ruckus 802.11ac Wave 2 WiFi

De Brakke Grond in Amsterdam heeft haar netwerk geupgrade naar 802.11ac Wave 2 om bezoekers te voorzien van een zeer snelle Wi-Fi verbinding. Voor de realisatie van dit netwerk hebben zij samen met Mooren Productief in de zomer van 2015 een bestaand Wi-Fi netwerk vervangen door de nieuwste ZoneFlex R710 access points van Ruckus Wireless.

Met de introductie van 802.11ac Wave 2 zag Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond de mogelijkheid om hun netwerk te gaan upgraden naar deze nieuwste Wi-Fi standaard. Hiermee kunnen zij een snellere Wi-Fi verbinding bieden en zien zij meer mogelijkheden om het Wi-Fi netwerk te gaan gebruiken. De Brakke Grond wil audio- en videostreams beschikbaar stellen via het Wi-Fi netwerk. Met behulp van seamless roaming moet men hier ongehinderd gebruik van kunnen maken, ook wanneer men zich door het pand beweegt. Mooren Productief en de Brakke Grond hebben gebruik gemaakt van de ZoneFlex R710, het eerste 802.11ac Wave 2 access point van Ruckus Wireless. Met deze access points kunnen zij zeer hoge doorvoersnelheden realiseren tot wel 1733 Mbps en ondersteuning bieden tot wel 500 gelijktijdige gebruikers.

Ter ondersteuning van Mooren Productief en de Brakke Grond hebben zij voorafgaand van de upgrading van het netwerk een site survey laten uitvoeren door Alcadis. Alcadis ondersteunt haar partners bij het realiseren van netwerken van begin tot eind. Door het site survey kon worden aangetoond hoe de ZoneFlex R710 moesten worden ingezet om voldoende dekking te leveren door het gehele pand. Hieruit bleek dat er voldoende dekking en capaciteit wordt geboden met minder access points dan voorheen, waarmee de Brakke Grond kosten kan besparen op de installatie.

Met het nieuwe netwerk is de Brakke Grond klaar voor een nieuw seizoen van beeldende kunt, literatuur, dans, theater, muziek, film en nieuwe media. Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond brengt actuele, markante kunst uit Vlaanderen naar Amsterdam en de rest van Nederland. Alles wat de Lage Landen bezig houdt zal bij de Brakke Grond op de agenda staan.

Mooren Productief is een eenmanszaak met een ervaren technische achterban. Gevestigd in hartje Amsterdam. Eigenaar Marco Mooren noemt zichzelf autodidact digitalist.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!