Witold Kepinski - 06 juni 2016

Accenture en IPsoft ondersteunen organisaties rond Kunstmatige Intelligentie

Accenture en IPsoft kondigden de nieuwe Accenture Amelia praktijkgroep aan, opgezet om het gebruik van Kunstmatige Intelligentie te versnellen. Met deze praktijkgroep zijn bedrijfsresultaten te verbeteren en kunnen bedrijven nieuwe groeikansen creëren.

Accenture zal IPsoft’s Amelia platform gebruiken om go-to-market strategieën, oplossingen en adviesdiensten te ontwikkelen rondom de implementatietrajecten van virtual agent-technologie voor klanten in verschillende sectoren, met een initiële focus op het bankwezen, verzekeraars en de reisbranche.

“Kunstmatige Intelligentie (KI) komt snel in de volwassenheidsfase en biedt geweldige potentie om de manier waarop organisaties zakendoen, en contact hebben met hun klanten en werknemers, te hervormen. Tegelijkertijd zijn veel leidinggevenden overweldigd door de overvloed aan technologieën en de vele producten die de KI of Cognitieve mogelijkheden promoten,” zegt Paul Daugherty (foto), Accenture’s chief technology officer. “Met onze nieuwe Accenture Amelia praktijkgroep nemen we een belangrijke stap in het bevorderen van de potentie van KI door de combinatie van IPsoft’s virtual agent-platform en Accenture’s brede technologiemogelijkheden en industrie-ervaring om klanten te helpen met de verandering van hun bedrijfsvoering en activiteiten.”

IDC

De marktkansen voor KI zijn snel uitgebreid. Analisten van IDC voorspelden eerder dat de wereldwijde softwaremarkt van content analytics, discovery en cognitieve systemen zal groeien van 4,5 miljard dollar in 2014 naar 9,2 miljard dollar in 2019, en anderen halen aan dat deze systemen gelden als een katalysator voor een potentiële economische impact van 5 biljoen – 7 biljoen dollar in 2025.

Accenture’s Technologie Visie 2016 – een onderzoek dat input verzamelt van meer dan 3.100 bedrijven en IT-leidinggevenden in de publieke en private sector, wetenschap, venture capital en ondernemende bedrijven uit 11 landen en 12 sectoren – stelt dat 70% van de bedrijfsbestuurders significant meer investeert in KI-gerelateerde technologieën dan twee jaar geleden, waarbij 55% aangeeft dat ze van plan zijn om machine learning en KI te gaan integreren.

Lees meer hier en bekijk de video.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!