Witold Kepinski - 20 juni 2016

Microsoft koopt AI app specialist Wand Labs

Microsoft koopt voor een onbekend bedrag Wand Labs, een messaging app developer die gespecialiseerd is in artificial intelligence (AI).

Wand Labs zorg er concreet voor dat apps slimmer functioneren met gebruikers. Microsoft wil zo een sterke speler worden met 'Conversation as a Platform' met conversational intelligence, spraak en machine intelligence. De Wand Labs toepassingen zoals services mapping en integratiemogelijkheden met andere merken software komen goed van pas in het Microsoft Bing engineer & platform team.

Microsoft zet vaart achter zijn AI-strategie, net als concullega's Google en Apple. Het spelletjesprogramma Minecraft wordt gebruikt om nieuwe AI-toepassingen te gebruiken. Om het Minecraft-ecosysteem van Minecraft te verbeteren voor gamedevelopers, is er een Visual Studio add-in voor Minecraft mod-developers beschikbaar via: http://aka.ms/vsminecraft. Op Build conferentie in maart 2016 toonde Microsoft hoe kunstmatige intelligentie en chatbots ons leven zullen veranderen. En ook ontwikkelaars kunnen voortaan digitale robots inzetten en koppelen aan Skype of Cortana om hun apps natuurlijk te laten integreren met gebruikers.

Lees meer in de blog van David Ku, Microsoft VP of the Information Platform Group.  

Door: Witold Kepinski

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!