Witold Kepinski - 14 december 2016

Microsoft presenteert nieuwe artificial intelligence toepassingen

Microsoft presenteerde enkele nieuwe ontwikkelingen die artificial intelligence (AI), van bots en digitale assistenten tot developer capabilities en vertaaloplossingen. Daarbij leggen we de focus op conversational computing. 

Chatbot Zo is nieuwste chatbot. Ruim 115.000 mensen gebruik van deze chatbot.

Cortana Devices SDK. Dankzij de introductie van deze software developers kit is het voor OEM’s en ODM’s mogelijk om met Cortana devices te ontwikkelen. Ook introduceert Microsoft de Cortana Skills Kit en kondigt het een samenwerking aan met Harman Kardon die in februari 2017 een premium home speaker met Cortana op de markt brengt. Daarnaast introduceerde Microsoft Calendar.help. Dit is een dienst die AI met human in the loop combineert en zo het inplannen van meetings eenvoudiger maakt.

QnA Maker. Op dit moment maken 67.000 developers gebruik van Microsoft Bot Framework, waaraan Microsoft nieuwe tools toevoegt om het maken van bots te vereenvoudigen. Een van die tools is de nieuwe Microsoft Cognitive Service: QnA Maker. Verder krijgt Language Understanding Intelligence Service enkele updates.

Microsoft Translator live. Deze nieuwe feature is vooralsnog in preview en stelt gebruikers in staat om real-time, meertalige conversaties te voeren via de Microsoft Translator apps en de website van de eindgebruiker.

Skype bots. Microsoft heeft nieuwe belmogelijkheden gepresenteerd voor Skype bots. Skype kan nu sprekende bots inzetten met de algemene beschikbaarheid van de Skype calling API. Hier vind je meer informatie over de nieuwe mogelijkheden. 

Tools voor partners. Tot slot biedt Microsoft nieuwe tools voor partners beschikbaar om verrijkte media-cards te ontwikkelen, voortbouwend op de al beschikbare tools. Hiermee wordt het mogelijk om in Skype bots video’s, geanimeerde GIF’s en audiobestanden aan bot-cards toe te voegen; dit alles binnen het Microsoft Bot Framework.

Kijk op Microsoft’s AI site voor meer informatie over deze aankondigingen.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!