Witold Kepinski - 07 februari 2017

Oracle Academy en niet-commerciële opleidingen werken samen

Oracle Academy en niet-commerciële opleidingen werken samen image

Oracle Academy, NASC (NL) en BiASC (België) starten een nieuwe vorm van samenwerking over de gehele Benelux. Het doel van de samenwerking is om de niet-commerciële onderwijswereld te voorzien van vernieuwende ideeën en werkmethoden.

"Het sociale, culturele en economische leven verandert door de informatie- en communicatietechnologie. Dat brengt gigantische opportuniteiten en disrupties mee", aldus Gerk van der Wal, directeur-bestuurder van NASC. "BiASC en NASC spelen in de Benelux de rol van go-between tussen Oracle en scholen en niet-commerciële opleidingsinstituten. In de eerste fase gaat de interesse naar Java & SQL programmering, data science, cloud en informatiemanagement."

Alle sectoren en niet in het minst het onderwijs en opleidingen zijn sterk betroffen door de evolutie van de laatste jaren. Alle onderwijsactoren, leerlingen, studenten, leraren en docenten hebben behoefte aan richtinggevende ondersteuning door toonaangevende bedrijven en organisaties.

"We zijn blij dat we vanuit Oracle Academy studenten uit België en alle andere delen van de wereld kunnen inspireren en betrekken bij informatica", zegt Jane Richardson, Oracle Academy Senior Director, EMEA. "Eerder dit jaar heeft Oracle een belangrijke steun toegezegd aan de Digital Skills and Jobs Coalition, een multi-stakeholder partnership om vaardigheden op het gebied van informatica en coderen op alle niveaus binnen de Europese beroepsbevolking te versterken. Deze partnerovereenkomst met de BiASC bevestigt onze toezegging om digitaal onderwijs te bevorderen en diversiteit in de technologie gebieden in Europa te vergroten."

"Digitaal ervaren professionals zijn cruciaal voor het concurrentievermogen en de innovatiekracht van het Belgische bedrijfsleven", zegt René van Stiphout, Managing Director Oracle Nederland. "In de afgelopen tien jaar hebben we de vraag naar studenten met vaardigheden op het gebied van informatica en coderen jaarlijks zien toenemen. De inspanningen van Oracle Academy om informatica lessen in de klas te brengen dragen door middel van deze samenwerking met de BiASC bij aan de versterking van de vaardigheden van onze leraren. Zij worden in staat gesteld om die kennis mee te nemen in de klas en de studenten te betrekken in de digitale economie."

Op de foto: Gerk van der Wal (NASC), Jessica Meijer (Program Manager Nederland, Oracle Academy) en René van Stiphout (Country Leader Oracle Nederland)

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!