Witold Kepinski - 20 februari 2017

Cisco reserveert 125 miljoen dollar voor Clock Signal Component Issue

Cisco reserveert 125 miljoen dollar voor Clock Signal Component Issue image

Cisco reserveert minimaal 125 miljoen dollar voor de kosten die het moet maken om slecht werkende Intel chips, ook bekend als de ´Clock Signal Component Issue', in een aantal van zijn producten te vervangen. Dit meldt CFO Kelly Kramer tijdens de presentatie van de tweede kwartaalcijfers van Cisco´s gebroken boekjaar.

Elders boekte Cisco een verdere eenmalige last van 141 miljoen dollar met betrekking tot "een verplichting oorspronkelijk opgenomen in het tweede kwartaal van het boekjaar 2014, met betrekking tot lager dan verwachte tekort en de toekomstige kosten van de sanering rond problemen met de verkoop in voorgaande boekjaren bevattende producten met geheugen onderdelen vervaardigd door een enkele leverancier ". Cisco wordt volgens Kramer geconfronteerd met een aanzienlijke stijging van de kosten voor de inkoop van DRAM-geheugen en dat voelt het netwerkbedrijf.

Volgens Cisco kunnen bepaalde enterprise producten, die voor 16 november 2016 zijn gekocht, na 18 maanden uitvallen. De Clock Signal Component Issue kan impact hebben op Cisco ASA firewalls, Nexus en Meraki cloud-gebaseerde managed switches en ISR routers. Als het systeem vastloopt is het ook niet meer te recoveren. Er is dus werk aan de winkel voor de diverse betrokken partners die deze oplossingen hebben verkocht.

Intel Atom C2000 processor

Amerikaanse en Britse IT-media melden dat de schade kan oplopen in de miljoenen dollars. De eerste issues werden al eind 2016 ontdekt. Op 2 februari werd de Clock Signal Component Issue uitgebracht. Het mogelijk om een niet goed gefabriceerd component van een toeleverancier. Naar verluidt gaat het om een Intel Atom C2000 processor. Intel chief financial officer Robert Swan zei al eerder tijdens de presentatie van kwartaal- en jaarcijfers dat er een issue met een product was.

Intel geeft geen commentaar op de issue rond Cisco producten. Wel staat er wat te lezen in de Atom C2000 family documentation over de zogenaamde 'Clock flaw'. Zo staat in de notitie AVR.54: 'System May Experience Inability to Boot or May Cease Operation' dat de Atom C2000 Low Pin Count bus clock outputs (LPC_CLKOUT0 and LPC_CLKOUT1) mogelijk permanennt stoppen met functioneren.

Synology

Intel Atom C2000 processors worden ook in andere systemen gebruikt zoals Synology DS1815+ storage boxen (die al hardware problemen melden), Asrock, Aaeon, HP, Infortrend, Lanner, NEC, Newisys, Netgate, Netgear, Quanta, Supermicro, ZNYX Network, HPE en Juniper Networks.

Lees hier FAQ lijst van Cisco en de Intel data-sheet (PDF)

Door: Witold Kepinski

Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!