Wouter Hoeffnagel - 20 maart 2017

Zorgorganisatie ORO besteedt ICT-optimalisatie, -innovatie en -beheer uit aan Axians

ORO besteedt de optimalisatie, innovatie en het beheer van haar ICT-infrastructuur uit aan Axians, het ICT-merk van VINCI Energies. Met strategisch ICT-partner Axians wil ORO de continuïteit en beschikbaarheid van de bedrijfsprocessen waarborgen en de kwaliteit van de ondersteuning aan de eindgebruikers optimaliseren. Op die manier kunnen medewerkers zich volledig concentreren op het leveren van zorg en ondersteuning aan cliënten. Door de samenwerking met Axians wil ORO de huidige performance van de ICT-infrastructuur optimaliseren en tegelijkertijd voorsorteren om nieuwe ontwikkelingen in de zorgsector efficiënt te benutten.

ORO maakt kwetsbare mensen gelukkig en richt zich hierbij met name op mensen met een verstandelijke beperking. Voor deze mensen biedt de organisatie het breedste pakket aan diensten op het gebied van wonen en slapen, eten en drinken, werk en dagbesteding, bewegen, leren en vrije tijd. De eigen kracht van de cliënt staat altijd centraal.

Centraliseren en optimaliseren
“Kwetsbare mensen gelukkig maken is de kernactiviteit binnen onze organisatie en ICT moet onze medewerkers daar optimaal bij ondersteunen. Omdat het niet onze kernactiviteit is, is het lastig om onze kennis op niveau te houden en optimale efficiency te realiseren”, zegt Maarten Derksen, Informatiemanager bij ORO.

“Door onze ICT-infrastructuur aan een strategische partner uit te besteden, kunnen we onze omgeving niet alleen centraliseren en optimaliseren. Ook leggen we de basis om de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van cloud technologie, Unified Communications en databeveiliging effectief te implementeren. Als partner beschikt Axians over de combinatie van diepgaande technologische kennis en goed inzicht in wat belangrijk is voor ons als zorgorganisatie. Samen creëren we de ruimte om verbeteringen aan de zorgkant te initiëren en de kwaliteit van onze dienstverlening continu aan te scherpen.”

Werkplek uit de cloud
De strategische samenwerking tussen ORO en Axians richt zich op verschillende niveaus. Axians neemt het beheer en onderhoud van de ICT-infrastructuur over. Verder krijgen de ruim 1400 medewerkers beschikking over een werkplek uit de cloud. Door medewerkers een online werkplek aan te bieden hebben ze via een webportal altijd direct toegang tot relevante applicaties en alle functionaliteit om effectief samen te werken met collega’s. Om de performance en stabiliteit van de infrastructuur te waarborgen, optimaliseert Axians de IT-faciliteiten op de verschillende ORO-locaties inclusief beheer, onderhoud en Mobile Device Management.

Tom Greeve, Directeur bij Axians zegt over de samenwerking: “Al jaren zien wij binnen de zorgsector het belang toenemen van convergerende technologietrends zoals Cloud, Mobility en Security. Binnen al deze trends speelt de beschikbaarheid van de ICT-infrastructuur altijd een cruciale rol. Wij zijn daarom bijzonder trots om ORO te mogen ondersteunen bij het ontwerp, de implementatie en het beheer van een nieuwe hoogwaardige ICT-infrastructuur.”

Innovatietrajecten
Naast het beheer van de ICT-infrastructuur en de technische innovaties op het gebied van onder andere databeveiliging en Unified Communications, zal het strategische partnership ook een belangrijke rol vervullen bij de innovatie van ORO’s werkprocessen. Denk hierbij aan het automatiseren van bestaande zorgprocessen of de inzet van specifieke oplossingen voor de zorg. ORO ziet kansen om hierin de komende tijd samen met Axians een belangrijke optimalisatieslag te kunnen slaan.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!