Wouter Hoeffnagel - 19 mei 2017

CGI Groep helpt non-profit organisaties te voldoen aan AVG

CGI Groep helpt non-profit organisaties te voldoen aan AVG image

CCI Groep lanceert een nieuwe dienst die non-profit organisaties ondersteunt bij het voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hiermee wil het bedrijf verenigingen helpen hoge boetes van 20 miljoen euro of 4% van de jaarlijkse wereldwijde omzet en hoofdelijke aansprakelijkheid bij een datalek te voorkomen.

Organisaties moeten de manier waarop zij met data omgaan vóór 25 mei 2018 op orde hebben. Dit is de datum waarop de Europese Privacy Verordening (ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en General Data Protection Regulation (GDPR)) in werking treedt. Na deze datum kan iedereen een organisatie op de naleving van de Europese Privacy Verordening aanspreken.

Waar begint men?

Maar waar begint men? Wat moeten verenigingen precies doen? Maar ook vooral wie? En binnen welke tijd en tegen welke kosten? Hoe de vereniging omgaat onder andere met data, wie er toegang hebben tot de systemen en hoe interne processen verlopen met betrekking tot data behoort men in kaart te hebben gebracht. CGI Groep biedt verenigingsbureau’s via haar nieuwe dienst de mogelijkheid een AVG Professional van CGI Groep in te schakelen voor ondersteuning.

Samen met een AVG professional loopt de vereniging diverse stappen door om te voldoen aan de nieuwe regelgeving. Van analyse, tot bescherming en reactie documenteert men zorgvuldig wat men doet om de vereniging in regel te stellen met AVG. Op die manier bouwt de vereniging een dossier op en dat is nuttig indien er toch een datalek zou voorkomen. Indien men de stappen op een correcte wijze toepast, dan is de vereniging op 25 mei 2018 klaar voor de AVG. Ledenorganisaties kunnen als eigenaar van persoonsgegevens niet achterblijven.

Basis en pluspakket

CCI Groep biedt twee pakketten aan, een basis en een pluspakket. Beide zijn gericht op verenigingen, stichtingen, koepelorganisaties, fondsen, federaties, paritaire organisaties en andere alle non-profit organisaties die moeten voldoen aan de AVG wetgeving. Meer informatie is beschikbaar op https://www.ccigroep.nl/avg

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!