Wouter Hoeffnagel - 13 juni 2017

ROC Friese Poort kiest Avit voor vernieuwing netwerk en software

ROC Friese Poort kiest Avit voor vernieuwing netwerk en software image

ROC Friese Poort gunt de opdracht voor het vervangen, uitbreiden en beheren van zijn netwerk en security infrastructuur aan Cisco Gold Partner Avit. Het netwerk en de beveiliging van de centrale en decentrale omgeving van het ROC wordt ingevuld met de oplossingen van Cisco en aangevuld met Avit Premium Plus support. Het contract heeft een looptijd van 2 jaar met een optie tot verlenging van 5 maal één jaar.

Aanleiding voor deze aanbesteding door ROC Friese Poort was de noodzakelijke vervanging en uitbreiding van de netwerkcomponenten en firewalls op alle locaties. De sleutelwoorden bij dit vervangingstraject waren ‘continuïteit, betrouwbaarheid en beheersbare kosten’. Avit wist ROC Friese Poort tijdens deze aanbesteding ervan te overtuigen dat zij hiervoor de beste partij waren. Het hoge kennisniveau van de specialisten van Avit en de ruime ervaring in de onderwijswereld zorgden ervoor dat ROC Friese Poort deze opdracht toekende aan Avit.

Toekomstbestendige ICT-infrastructuur

Remco Meijerink, lid College van Bestuur van ROC Friese Poort: “Wij hechten waarde aan een toekomstbestendige ICT-infrastructuur om onze studenten en docenten optimaal te faciliteren en ondersteunen. Zo kan ons onderwijs meebewegen met de snel veranderende technologische ontwikkelingen en kunnen wij deze op praktische wijze inpassen in de lessen.”

Avit heeft het ROC Friese Poort een toekomstbestendige en innovatieve infrastructuur ontworpen op basis van ‘software defined networking (SDN)’. Daarmee worden onderwijsapplicaties, ‘cloud computing’ en ‘bring your own device (BYOD)’ op veilige wijze gefaciliteerd voor ruim 14.000 gebruikers. Het sectorteam educatie van Avit gaat ROC Friese Poort helpen om innovaties binnen het onderwijs met de inzet van ICT verder door te voeren.

Definitief ontwerp uitwerken

Momenteel werken ROC Friese Poort en Avit samen aan de uitwerking van het definitieve ontwerp. De eerste fase van de uitrol is gepland voor de zomerperiode. Naast het leveren van ICT producten en diensten worden de langere termijn samenwerkingsmogelijkheden met betrekking tot stageplekken voor ICT studenten van ROC Friese Poort nader onderzocht en ingevuld. Dit geldt ook voor het verzorgen van gastcolleges aan het ROC door professionals van Avit.

Op de foto: Remco Meijerink (R), lid College van Bestuur van ROC Friese Poort en Ronald Kraanen, directeur bij Avit, bij de ondertekening van het contract tussen ROC Friese Poort en Avit.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!