Wouter Hoeffnagel - 28 juli 2017

Huawei betreedt top 100 van Fortune 500

Huawei betreedt top 100 van Fortune 500 image

Huawei staat dit jaar voor het eerst in de top 100 van de Fortune 500. Met een 83ste plek stijgt de organisatie binnen een jaar met 46 plekken. De gerenommeerde lijst selecteert de vijfhonderd grootste bedrijven wereldwijd op basis van hun omzet en winst. De stijging onderstreept de groei die Huawei al jaren laat zien. Zo noteerde de organisatie in 2016 een omzet van 78,51 miljard dollar en publiceerden de Huawei Consumer Business Group en Huawei gisteren eveneens positieve resultaten van de eerste helft van dit jaar.

De Fortune 500 lijst is uitgegroeid tot een belangrijke indicator die bedrijven gebruiken om hun eigen sterke punten, omvang en internationaal concurrentievermogen te meten. De verworven plek binnen de top 100 van de Fortune 500 geldt als een belangrijke mijlpaal. Huawei bevindt zich wereldwijd al jaren in een lift. In Nederland is Huawei de derde speler op het gebied van telecommunicatie.

Richard de Borst, directeur Consumer Business Group Huawei Nederland: “Deze notering bevestigt nogmaals dat wij als organisatie op de goede weg zijn in onze ambitie om binnen vijf jaar de grootste fabrikant van smartphones ter wereld te zijn. Binnen de Nederlandse markt zijn wij de afgelopen jaren gegroeid naar een stevige derde positie en zien wij gestage groei richting de tweede plek binnen de zeer competitieve smartphonemarkt. Wij zijn succesvol doordat wij ons richten op een brede productrange – van instapmodel tot premiumtoestel – en te investeren in innovatie. Denk hierbij ook aan innovatie op het gebied van kunstmatige intelligentie en chips.”

De Huawei Consumer Business Group is volgens De Borst continu in beweging en toegewijd om met de verschillende productlijnen van Huawei in te spelen op de behoeftes van de individuele gebruikers en de Nederlandse consument. Met de P-serie richt Huawei zich op een premiumsegment, terwijl de Mate-serie is gericht op de jongere smartphonegebruiker. Huawei gaat ook grote samenwerkingen aan. Zo heeft de samenwerking met Leica geleid tot betere camerasoftware in de Huawei-toestellen.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!