Redactie - 20 september 2017

NETGEAR Insight App beheert netwerk devices op afstand

NETGEAR introduceert Insight, een nieuwe manier om NETGEAR wifi access points, switches en opslagapparaten in te stellen en te monitoren. Insight is een gebruiksvriendelijke app en manier om netwerken te beheren – zonder extra kosten zo meldt NETGEAR.

Met de Insight app kunnen meerdere apparaten kunnen beheerd. Hardware zoals switches, draadloze access points en netwerkopslag kunnen direct worden benaderd. Bovendien kan het vanaf elke plek: het enige dat nodig is, is een internetverbinding. De NETGEAR Insight app is gratis te downloaden via de Apple App Store en via Google Play en biedt één overzicht van alle apparaten, inclusief productinformatie en ondersteuning.

“Bij NETGEAR ontwerpen we producten voor het MKB. Deze bedrijven hebben een beperkt budget en zijn daarom op zoek naar intuïtieve IT-oplossingen”, zegt Richard Jonker (foto), vice president for Business bij NETGEAR. “Het ideale scenario zijn eenvoudig te gebruiken netwerkoplossingen die onderweg beheerd kunnen worden, het altijd doen en de 24/7-verbinding bieden die een bedrijf nodig heeft. Dat is ook geruststellend voor de eigenaar. Bij veel oplossingen is het MKB het laatste waaraan gedacht wordt, maar niet bij Insight: de focus ligt volledig op de groeiende vraag naar prestaties, schaalbaarheid en mobiliteit. De meeste cloudbeheerde netwerken zijn duur, complex en negeren het belangrijkste scherm van allemaal: dat van uw smartphone. Of uw netwerk zich nou op kantoor, in een winkel of op een andere locatie bevindt, deze lijn van netwerkproducten biedt een veilige manier om de problemen die zich voordoen snel op te lossen.”

Belangrijkste functionaliteiten van NETGEAR Insight:

Eenvoudig netwerkmanagement met logs en monitoring van dataverbruik

Toegang op afstand met 24/7-inzicht in en controle over alle via Insight beheerde apparaten in het netwerk

Snelle automatische ontdekking van bepaalde NETGEAR-access points, switches en opslag

Eenvoudige toegang tot NETGEAR-ondersteuningsopties

Gebruiksvriendelijk netwerkbeheer via mobiele apparaten

In-app firmwareupdates naar alle via Insight beheerde apparaten in het netwerk

Monitoring op afstand zonder extra cloudcontroller, applicatie of PC

Email- en pushnotificaties over verbinding en de kwaliteit van het netwerk

In-app doorklikken naar NETGEAR-support voor geregistreerde devices

Insight beheerde Smart Cloud Switches

NETGEAR introduceert de eerste volledig geïntegreerde, via de cloud beheerde netwerkswitches voor het MKB. De vier modellen bieden acht koperen Gigabit ethernetpoorten en twee SFP-fiberpoorten. Ze kunnen zowel op het bureau worden geplaatst als aan de muur worden gehangen en zijn voorzien van een clean, elegant design.

De GC110 is een compacte switch zonder ventilatoren die overal in het netwerk kan worden ingezet.

De GC110P is voorzien van acht koperen Gigabit Ethernet PoE-poorten met een totaal van 62W PoE voor maximale flexibiliteit en eenvoudige uitrol in ieder netwerk. De GC110P is bovendien stil, en voorzien van geavanceerde PoE-beheermogelijkheden.

De GC510P is voorzien van acht koper Gigabit Ethernet PoE+-poorten met in totaal 134W PoE voor flexibele uitrol van PoE+-apparaten. De GC510P is daarnaast rack-mountable en door de afwezigheid van ventilatoren volledig stil.

De nieuwe Insight Managed Smart Cloud-switches ondersteunen een volledige set aan geavanceerde L2-switching functionaliteiten voor elk type netwerk, en zijn zo ontworpen dat ze aan huidige en toekomstige netwerkeisen voldoen. Onder die functionaliteiten zijn:

VLANs (waaronder Auto-VoIP & Auto-Video) en LLDP-ondersteuning

Port trunking / Link aggregatie (LAG) en IGMP snooping

QoS en priority queuing, poortgebaseerde rate limiting en RSTP- en loop-preventie

ACLs, storm control en poort mirroring

Geavanceerde PoE-instellingen per poort (exclusief bij PoE-modellen)

Sluit de switch aan op het netwerk en het internet, detecteer deze met de Insight app, en u bent klaar: extra hardware is niet benodigd. U kunt policies op meerdere switches en access points instellen zonder ze los in te hoeven stellen. Zie wat er verbonden is met elke switch-poort, de poortsnelheden, en beheer PoE-kracht op afstand.

Insight Managed Smart Cloud Wireless Access Points

Moderne wifi betekent snel draadloos internet zonder dode zones voor zowel gasten als werknemers. NETGEAR Insight Managed wireless access points zijn eenvoudig te ontdekken, uit te rollen te beheren via de Insight-app – ideaal voor kleine bedrijven zonder IT-team. U kunt zelfs betwerkbeleid bepalen op meerdere switches en Access Points tegelijk.

NETGEAR access points die momenteel beschikbaar zijn en goed samenwerken met de Insight-app zijn:

WAC505 Insight Managed Smart Cloud Wireless Access Point

-  Goede dekking in kleine kantoren met Wave2 AC1200-prestaties

-  Eenvoudige installatie, uitrol, beheer en monitoring via de Insight-app

-  Remote/cloudnetwerkbeheer en -monitoring

-  Klein van formaat, eenvoudig op te hangen met bijgeleverde klem

-  Kan van stroom worden voorzien via PoE of een poweradapter

WAC510 Insight Managed Smart Cloud Wireless Access Point met routerfunctionaliteiten en goed bereik en prestaties (bestaande gebruikers moeten firmware updaten)

-  Superieur bereik voor kleine en middelgrote kantoren dankzij geoptimaliseerde Wave 2 AC1200-prestatie

-  Eenvoudige installatie, uitrol, beheer en monitoring via de Insight-app

-  Remote/cloudnetwerkbeheer en -monitoring

-  Klein van formaat, eenvoudig op te hangen met bijgeleverde beugel

-  Kan van stroom worden voorzien via PoE of een poweradapter

-  Kan worden ingezet als router

Insight Managed Network Storage

ReadyNAS levert de beste databetrouwbaarheid en dataveiligheid voor het MKB. De twee productcategorieën – desktop en rackmount – zijn schaalbaar, van kleine kantoren tot kantoren met honderden werknemers. De volgende ReadyNAS-modellen met ReadyNAS 6.0 of nieuwer zijn volledig compatibel met Insight:

ReadyNAS 2000, 3000 en 4000 Rackmount Series

ReadyNAS 420, 520 en 620 Desktop Series

Met Insight kunt u de kritieke status van alle ReadyNAS-eenheden op alle locaties zien, en essentiele beheertaken als firmwareupgrades, download van diagnostics, uitschakelen en meer uitvoeren. Insight biedt de vrijheid, het inzicht en de controle die u nodig hebt en is de ideale tool voor het MKB en dienstverleners die meerdere eenheden op meerdere plekken moeten beheren.

Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023 SLTN Vierkant
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!