Redactie - 16 oktober 2017

EIT Digital opent FinTech innovatie centrum in Amsterdam

EIT Digital opent FinTech innovatie centrum in Amsterdam image

EIT Digital opent een innovatie centrum in het gebouw van zijn partner Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) op 2 november. Met deze A2-locatie wil EIT Digital samen met diens partners een impuls geven aan de FinTech ontwikkeling in Nederland en Europa.

De nieuwe EIT Digital locatie, op het Science Park 123, biedt EIT Digital een sterke basis om FinTech scale-ups te helpen en om nieuwe digitale FinTech initiatieven te ontplooien. De aanleiding voor het openen van een tweede EIT Digital vestiging is een wens van EIT Digital Partners Bright Cape, CWI, ING Bank, en TNO die binnen het pan-Europese ecosysteem van EIT Digital meewerken aan diverse FinTech-innovatie-activiteiten. De gemeente Amsterdam steunt dit voorstel waarvoor CWI de locatie aanbiedt.

“Het is voor de Nederlandse kenniseconomie erg belangrijk goed te investeren in digitale zaken”, zegt Patrick Essers, directeur EIT Digital Nederland. “Via de vestiging in het financiële hart van Amsterdam, willen wij samen met onze partners nieuwe financiële producten en diensten ontwikkelen op basis van technologieën als Blockchain, Artificial Intelligence en Cybersecurity. Tegelijkertijd gaan we vanuit Amsterdam Europese FinTech scaleups, waaronder Nederlandse, helpen hun markten te vergroten en internationaal kapitaal aan te trekken. De nieuwe colocatie past in het streven van EIT Digital om Europa een speler van belang te laten zijn op het digitale wereldtoneel.”

Jos Baeten, directeur CWI, is blij met deze stap van EIT Digital. “We zijn verheugd met de nieuwe satelliet van EIT Digital bij CWI. Door deze co-locatie te faciliteren, wil CWI het Digital Finance-ecosysteem in de Metropoolregio Amsterdam  verder versterken. Het biedt mogelijkheden om de banden met de Amsterdamse financiële wereld verder aan te halen.”

Opening 2 november
Op 2 november is de feestelijke opening van de nieuwe locatie bij CWI op het Science Park 123. Onder meer Willem Jonker, CEO van EIT Digital, Peter Penning, IT-manager ING Bank, Leonard Franken van het AFM en Ger Baron, CTO van de gemeente Amsterdam spreken over het belang van het ondersteunen van Digital FinTech-bedrijven. Tijs van der Storm, onderzoeker bij CWI, bespreekt de innovatie-activiteit over Blockchain die CWI, samen met ING Bank, de Technische Universiteit Berlijn en Deutsche Telekom AG binnen EIT Digital uitvoert.

Over EIT Digital 
EIT Digital is een Europese innovatie en educatie organisatie. Doel is om de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren middels digitale technologische innovatie en onderwijs. Dit gebeurt via integratie van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap en een pan-Europese samenwerking met 130 Europese organisaties, MKB’s, startups, universiteiten en onderzoeksinstituten. Hierdoor weet EIT Digital digitale innovaties naar de markt te brengen. EIT Digital is een ‘Knowledge and Innovation Community’ van het European Institute of Innovation and Technology.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!