Redactie - 23 januari 2018

Switch IT Solutions moderniseert werkplek Gemeente Lochem

Switch IT Solutions moderniseert werkplek Gemeente Lochem image

In 2012 introduceerde de gemeente Lochem ‘Het Lochemse Werken’ en liep de organisatie daarmee in gemeenteland voorop in Het Nieuwe Werken. Voor de doorontwikkeling van de innovatieve werkplek is Switch IT Solutions als partner gekozen. Alle medewerkers gaan werken met laptops. “Informatie is hierdoor overal beschikbaar. Dat komt onze dienstverlening ten goede en dat is altijd ons hoogste doel”, zegt burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

Bij de verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis in 2012 introduceerde de gemeente al Het Nieuwe Werken. Vaste werkplekken werden losgelaten, er kwam een moderne werktijdenregeling en medewerkers kregen de beschikking over smartphones voor een goede bereikbaarheid. Via een token kon vanuit huis worden ingelogd op het netwerk.

Nieuwe stap
Nu gaat de gemeente nog een stap verder. De vaste pc’s waarmee de flexibele werkplekken zijn uitgerust, waren aan vervanging toe. Hiervoor in de plaats komen laptops. Hiervoor is de gemeente Lochem een partnerschap aangegaan met Switch IT Solutions uit Enschede. Switch levert de nieuwe devices voor de werkplek. De informatieveiligheid is een belangrijk aandachtspunt bij deze transformatie.

Bij de keuze voor Switch is goed gekeken naar de mening van de eindgebruiker. Medewerkers met uiteenlopende functies hebben tijdens de Europese aanbestedingsprocedure deelgenomen aan een proefopstelling in het gemeentehuis. Switch kwam daarbij als beste uit de bus. “Wij hebben veel vertrouwen in Switch als stabiele partner met goede dienstverlening en veel inhoudelijke expertise”, zegt projectleider Fuad Feli? van de gemeente Lochem.

Moderne werkgever
Ook burgemeester Van ’t Erve is content met de nieuwe stap: “De gemeente Lochem is een moderne werkgever waar medewerkers in hoge mate zelf verantwoordelijk zijn voor het behalen van resultaten. We ondersteunen dit met flexibele werktijden en werkplekken. De nu gekozen oplossing is een volgende stap om in een goed beveiligde omgeving overal in te kunnen loggen op het netwerk. Dit maakt flexwerken mogelijk met altijd de benodigde informatie en tools binnen handbereik: op locatie bij een inwoner of bedrijf, vanuit huis, tijdens een vergadering op kantoor of bijvoorbeeld onderweg in het openbaar vervoer.” Flexibel werken maakt de gemeente als werkgever bovendien aantrekkelijker. Ook dat wordt steeds belangrijker op de steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

De eerste medewerkers hebben de laptops in gebruik genomen.

IT-vernieuwing bij gemeenten
Dat gemeenten volop innoveren, is te merken. Switch ging recent nieuwe samenwerkingen aan met de gemeente Winterswijk en de UW Samenwerking (Montfoort en IJsselstein).

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!