Redactie - 01 februari 2018

Justitie VS en beurswaakhond SEC nemen Apple onder de loep

Justitie VS en beurswaakhond SEC nemen Apple onder de loep image

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de beurswaakhond SEC onderzoeken of technologiereus Apple beleggers wel correct en voldoende heeft geïnformeerd over een recente softwareupdate die oudere iPhones trager maakte. Dat meldt persbureau Bloomberg op gezag van bronnen rond het onderzoek.

Apple erkende eind vorig jaar dat het de snelheid van oudere iPhones bewust heeft teruggeschroefd. Dat gebeurde volgens het bedrijf omdat de batterij anders minder lang zou meegaan. Maar anderen beweerden dat Apple op die manier klanten ertoe zou willen bewegen sneller een nieuw toestel aan te schaffen.

Als goedmakertje heeft Apple de prijzen van vervangende batterijen flink verlaagd. Ook komt het technologiebedrijf met een nieuwe softwareupdate die gebruikers meer inzicht moet geven in de levensduur van hun batterij.

Daarmee kon het rechtszaken van boze iPhone-gebruikers evenwel niet voorkomen. Apple zou de vraag hebben gekregen om bijkomende informatie te verschaffen. Of het bedrijf daadwerkelijk op de vingers wordt getikt wegens gebrekkige communicatie over de kwestie, is nog onduidelijk. Het onderzoek bevindt zich volgens de bronnen waar Bloomberg mee sprak nog in een vroeg stadium.

In samenwerking met Datanews

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!