Witold Kepinski - 21 maart 2018

IBM introduceert Watson data kits om AI projecten te starten

Om de acceptatie van kunstmatige intelligentie door bedrijven en overheden te versnellen, introduceert IBM verschillende Watson Data Kits die partners en klanten sneller helpen bij het ontwikkelen van intelligente apps.

Deze IBM Watson Data Kits bieden samengestelde datasets en vooraf getrainde algoritmen die hen snel helpt in de eerste fase van verzamelen, opschonen en opnemen van gegevens om modellen voor machine learning op te zetten.

Vaak werken verschillende datawetenschappers in de eerste fase maanden lang samen voordat het machine-leerproces begint. De Watsin Data Kits moeten dit versnellen. IBM heeft hierbij informatie verzameld van internetbronnen en partners in zo'n 20.000 steden over de hele wereld, met 300.000 aandachtspunten die zijn gecategoriseerd en gelabeld. Naarmate er meer informatie van gebruikers komt, zullen die modellen blijven evolueren.

De eerste Watson Data Kit is gericht op het aandrijven van intelligente apps voor de reisindustrie. United Airlines is de eerste partner.

Toekomstige kits bieden oplossingen voor retail, gezondheidszorg, verzekeringen, banken en andere gereguleerde industrieën. Ook deze datasets zullen de ontwikkeling van basismodellen voor zakelijke klanten vereenvoudigen om snel applicaties voor klantenservice te kunnen bouwen, aldus IBM.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!